NIEUW – De Tijd slorpt luxe vastgoed verkoper Luxury Leads op

De beurskrant De Tijd heeft de aanbieder van luxe vastgoed Luxury Leads overgekocht. Wat de overnemer Mediafin, in handen van de groepen Roularta van de familie De Nolf en Rossel-Le Soir van de familie Hurbain, daar heeft voor betaald, is niet bekend. Vorig jaar haalde Luxury Leads een bruto marge van 8.860 euro, goed voor een break even bij een eigen vermogen van 14.000 euro. Luxury Leads oprichter Michaël Deroose bracht zijn website in 2019 onder in de Taurus Holding. Het bedrijf kreeg daarbij een waarde mee van 680.000 euro. De transactie bevestigt nogmaals dat de gedrukte kranten ten dode zijn opgeschreven. Uitgevers investeren niet meer in kranten. Ze investeren in digitale verkoopkanalen. Kranten en tijdschriften worden omgevormd van objectieve verslaggevers tot subjectieve digitale winkels.



Het was ons al opgevallen, het grote aantal advertenties van Luxury Leads in de Tijd. Nu blijkt dat het bedrijf de afgelopen zomer werd opgeslorpt door Mediafin, de uitgever van de kranten De Tijd en L’Echo. De 40-jarige Michael Deroose ging oorspronkelijk van start in de sector van de oldtimers samen met zijn vader en hun bedrijf Car Company Deroose in Merelbeke. In 2009 stapte hij in luxevastgoed met de gelijknamige website. In 2014 richtte hij Luxury Leads op. Die website bundelt luxevastgoed, -wagens en -boten en biedt ze via onlineplatformen en luxemagazines aan een select publiek aan. Er staan daarbij om en bij 2.500 panden van 180 makelaars op de website.

Voor de holding Mediafin gaat het dit jaar om de tweede overname van een digitaal bedrijf. Eerder al kocht het Openthebox over, een website die bedrijfsgegevens analyseert. Mediafin exploiteert de kranten en de websites van de Tijd en zijn Franstalige tegenhanger L’Echo. De familie De Nolf, met Roularta 50 % eigenaar van Mediafin, werkt ondertussen aan de integratie van hun tv-zender Kanaal Z met hun economisch magazine Trends. Eerder al kocht het de websites New Skool Media, eigenaar van EW Magazine, de Nederlandse seniorenwebsite 50+ Beurs en Gezondheid.be over. De overname van Luxury Leads werd daarbij discreet afgehandeld, zonder veel ruchtbaarheid.