NIEUW – Dividend van 8 miljoen voor Nele Vandamme en Koenraad Belsack

Nele Vandamme en Koenraad Belsack. (Foto: RV)

UPscale Invest, de holding van het Gentse koppel Nele Vandamme en Koenraad Belsack, keert over het voorbije boekjaar, per eind maart 2022, een dividend uit van 8 miljoen euro. Het jaar daarvoor bedroeg dat dividend 7 miljoen euro. Vandamme en Belsack zijn de oprichters en bezielers van de groep Upgrade Estate. Die laatste investeerde initieel in studentenkamers maar diversifieert steeds meer ook in kantoorgebouwen. UPscale invest staat nu voor 202 miljoen euro investeringen. De hele groep Upgrade staat voor een geïnvesteerd vermogen van 505 miljoen euro.

Meest recent kwam Upgrade Estate in het nieuws met twee nieuwe projecten op het nieuwe Gentse stadsdeel The Loop nabij Flanders Expo. Er komt een studentendorp met een 1.000-tal kamers. Nu al bouwt Upgrade Estate er een nieuw kantoorproject. Vorig jaar werkte de stad Gent een toekomstvisie uit om de snelweglocatie om te vormen tot een levendige wijk met plaats voor woningen, recreatie, winkels en kantoren in een groene omgeving. Het bedrijf van Vandamme en Belsack positioneert zich daarbij naar de politieke wereld als een loyale lokale partner. Zo financierde ze op The Loop de bouw van 9 padelvelden, 7 overdekte en 2 in open lucht, meteen het grootste padelcomplex van België. Het complex heeft daarbij slechts een tijdelijk karakter en zal terug verdwijnen wanneer de site zijn definitieve bestemming krijgt. Ondertussen investeert het echtpaar mee met een hele serie andere lokale ondernemers in het Gentse project Wintercircus.



Daarbij wordt de voormalige garage Mahy in het centrum van Gent gerenoveerd. Ondanks zijn centrale ligging, was het gebouw lange tijd onderbenut en verwaarloosd. Tot sogent het in 2005 in opdracht van de Stad Gent kocht met het oog op renovatie en integratie in een volledig vernieuwd stadsdeel De Krook. De renovatiewerken zijn ondertussen zo goed als afgerond. Vanaf 2023 moet het gebouw dé nieuwe hotspot van Gent worden. Het gerenoveerde Wintercircus zal rond een centraal en overdekt binnenplein kantoorruimte aanbieden aan start-up en scale-up bedrijven. Er is ook ruimte voor een café, een restaurant, een winkel en kantoren voor digitale innovatiebedrijven.

Nele Vandamme investeerde ten persoonlijke titel ook al in een aantal hotels in Blankenberge.