NIEUW – Familie Vermeersch repatrieert, verdeelt en herinvesteert Luxemburgse holding

Dimitri Vermeersch

De familie Vermeersch heeft haar Luxemburgse holding Annibal teruggebracht vanuit Luxemburg naar België. Het vermogen van de holding, 11,5 miljoen euro, werd verdeeld over de vier kinderen van wijlen Eddy Vermeersch. De twee bekendste van hen, Serge en Dimitri, controleren en exploiteren onder meer Flanders Hotel Holding, op zijn beurt bekend van restaurant Auberge du Pecheur in het mondaine Sint-Martens-Latem en het meer zakelijke Gossethotel in Groot-Bijgaarden. Dimitri en derde broer Edgard hebben een stuk van het Annibal vermogen geherinvesteerd in ‘Rett Kurs’, een nieuws fonds dat is opgestart door de vermogensbeheerder Piet Van Waes. Beide operaties, de repartiëring van Annibal en de opstart van Rett Kurs, staan echter los van elkaar.

Annibal is een historisch vehikel dat werd opgericht in 1990. De holding werd nog gebruikt om vastgoedinvesteringen in onder te brengen. Een aantal van die investeringen, met name in Polen en Roemenië, zijn ondertussen in faling en afgeschreven. Annibal bevatte wel nog een participatie van 44 % in Sea Port Residenties, een project van 139 nieuwe gezinsappartementen die in Zeebrugge werden gebouwd door de groep Creadomus van de familie Debucquoy.



Naast de broers Serge, Dimitri en Edgard Vermeersch werd Annibal ook verdeeld met de zuster Stefanie. Edgard Vermeersch is vanuit Luxemburg actief in de ICT sector. De zus woont in Londen. Edgard en Dimitri hebben elk 1 miljoen euro ingebracht in het nieuwe fonds Rett Kurs dat is opgestart door Piet Van Waes. Die laatste, gehuwd met interieurarchitecte Valérie Vanermen, de dochter van hartchirurg en baron Hugo Vanermen, is bekend van het investeringsplatform Tilleghem. De broers Vermeersch stappen in Rett Kurs via de vennootschappen waarin hun Annibal aandeel is ondergebracht. Maar beide operaties staan los van elkaar. Flanders Hotel Holding, in handen van Serge en Dimitri, omvat naast de Auberge du Pecheur en het Gossethotel in Groot-Bijgaarden nog het hotel Serwir in Sint-Niklaas en het traiteurbedrijf Diner Privé. In Knokke is het restaurant Charl’s een onderdeel van de groep.