NIEUW – Filip Balcaen stuwt accountancy netwerk naar hogere hoogtes

Het kapitaal van de holding L’Apogée Investments, afgekort LPI, werd opgetrokken tot 22 miljoen euro. LPI is een initiatief van de Roeselaarse accountant Steven Brouckaert. Hij wil een rol spelen in de consolidatiegolf die over de accountancy sector rolt. Hij trok daarvoor de miljardair Filip Balcaen en zijn fonds Baltisse aan als minderheidsaandeelhouder die nu 42,5 % van de groep controleert. Onder de naam “Partners in accountancy” groepeert LPI momenteel 15 kantoren. Groeien door klein te blijven en lokaal contact met klanten, dat zijn de twee uitgangspunten van Brouckaert.



Bij de uitbouw van zijn netwerk stelt Brouckaert dat elk overgenomen kantoor zijn eigenheid en identiteit behoudt. Partners in Accountancy neemt dan een deel centrale logistiek op zich zoals de aanzwellende administratieve verplichtingen, facturatie, beroepsreglementeringen en -controles, beheer ICT-omgeving, rekrutering en selectie, personeelsadministratie. “Door het groter worden, bouwen wij expertise en ervaring verder uit in specifieke sectoren, die voor onze partners cruciaal zijn in de kwalitatieve invulling van hun dienstverlening, zegt Brouckaert. Samen groter worden door klein te blijven, is niet zomaar een leuze, maar essentieel in onze aanpak van de revolutie in onze sector.”

Met zijn 15 kantoren, verspreid over heel Vlaanderen, telt de groep nu 200 medewerkers. Voor verdere groei wordt ook gekeken naar Wallonië en de buurlanden. Filip Balcaen komt tussen in het kapitaal via de holding LPI Holdco. Brouckaert werkt met zijn persoonlijke holding Cheval Blanc Investments. Pour la petite histoire, ‘Apogée’ betekent in de astronomie zoveel als het punt waarop een planeet het verst verwijderd is van de aarde ofwel het hoogtepunt.