UPDATE – NIEUW – Overname door Balcaen waardeert ‘House of Talents’ op 37 miljoen euro

Steve Rousseau, oprichter en CEO van House of Talents

Durfkapitaal investeerder Filiep Balcaen legt met zijn holding Baltisse 23,5 miljoen euro op tafel om 65 % over te kopen van de groep ‘House of Talents’. 35 % blijft bij de oprichter van het dienstenbedrijf Steve Rousseau. Het durfkapitaalfonds Sofindev stapt uit het kapitaal. De overname waardeert ‘House of Talents’ op 37 miljoen euro. Het interim en selectiebureau differentieert zich van de concurrentie door een strikte focus te leggen op knelpuntberoepen. Het platform telt 12 verschillende business units, gespecialiseerd in 11 verschillende knelpuntberoepen, zoals verpleegsters, ingenieurs, slagers enz.

De overname van ‘House of Talents” werd twee weken terug bekend gemaakt, evenwel zonder de financiële details die onze redactie nu brengt. De overgenomen groep wordt ondergebracht in de vennootschap Eagle Holdco. Filiep Balcaen brengt 23,5 miljoen euro cash in. Steve Rousseau brengt de aandelen in van de holding Soroma, de bestaande holding boven ‘House of Talents’.De instap van Baltisse past in het kader van de ambitieuze groeiplannen van House of Talents, waar de focus ligt op organische groei in combinatie met overnames in binnen en buitenland. De voorbije twee jaar is de omzet meer dan verdrievoudigd tot 100 miljoen euro en de bruto-bedrijfswinst meer dan verviervoudigd. Deze groei werd gerealiseerd door een combinatie van organische groei en vier gerichte overnames (Arcq, Chaintec Group, Value Builders en Mides). Vandaag is de groep marktleider in het projectmatig uitzenden van knelpuntprofielen in België en heeft zij ook de eerste stappen gezet buiten België, met activiteiten in Nederland, Frankrijk en Duitsland.

UPDATE

Een lezer wijst er op dat de waardering hierboven voorbij gaat aan de schulden van de groep die mee werden overgenomen door Balcaen. Per eind 2017 bedroeg die schuld 26 miljoen euro waarvan 17 miljoen bancaire schulden en 9 miljoen interne leningen. Dat zou de waardering op 63 miljoen euro brengen, zonder nieuwe eventuele schulden uit het boekjaar 2018.