NIEUW – Judy Ann Melchior verkoopt haar stoeterij in Neerpelt

De nu 38-jarige Judy Ann Melchior zet haar stoeterij in het Limburgse Neerpelt te koop voor een bedrag van om en bij 10 miljoen euro. Ze is de dochter van wijlen de Nederlandse bouwheer Leon Melchior en is vooral bekend als drijvende kracht achter de Zangersheide, de kweekfarm en stoeterij van raspaarden die door haar vader werd opgestart in het Limburgse Lanaken. Leon Melchior lanceerde daarbij de succesvolle lijn van Z-springpaarden. Zijn dochter heeft het echter niet makkelijk om het moderne kennis- en praktijkcentrum inzake springpaardenfokkerij rendabel te houden.



De stoeterij in Neerpelt, gelegen op een site van 9 hectare, beschikt over binnen- en buitenpistes, loopstallen, een looppiste, ruime stallen, en een apart verblijf voor grooms. Daarnaast staat er een villa van 353 m² op het terrein. We contacteerden in dat verband Ignace Meuwissen, een bekende naam binnen deze elitekring, maar hij heeft het dossier wegens tijdgebrek niet opgepakt. De stoeterij is eigendom van Judy Ann Melchior. Het familiaal bedrijf Zangersheide wordt gecontroleerde door de holdings Aladin en Aladin II. Die waren oorspronkelijk gevestigd in Curaçao maar werden in augustus 2018 overgebracht naar Lanaken. Zangersheide exploiteert onder meer een eigen stamboek lijn van warmbloedpaarden die allen de letter Z meekrijgen voor hun naam. Aladin II beschikte eind 2023 over een eigen vermogen van 108 miljoen euro.

België staat met Nederland en Duitsland aan de wereldtop inzake het kweken en exporteren van toppaarden. Zowel Zangersheide als de stoeterij in Neerpelt situeren zich nabij de infrastructuur van Jan Tops in Valkenswaard, de paardenpaus genaamd, en het Sentower Park in Oudsbergen. Het is in dat laatste centrum voor paardensport dat de 30-jarige Belgische topruiter Nicola Philippaerts, zoon van Ludo, kennis heeft gemaakt met de 32-jarige Amerikaanse amazone Jessica Springsteen, dochter van de 74-jarige zanglegende Bruce Springsteen. Beiden zijn ondertussen een koppel.