NIEUW – Kanaelzicht in Willebroek verenigt Rijkste Belgen

De West-Vlaamse projectontwikkelaar Caenen, in handen van de gelijknamige kustfamilie, Gino De Raedt en de familiale investeringsgroep Tilleghem hebben elkaar gevonden in het vastgoedproject Kanaelzicht in Willebroek. Dat nieuwbouw- en renovatieproject omvat 140 appartementen en commerciële ruimtes, onder meer in de voormalige papierfabriek De Naeyer. Een eerste fase, die in het voorjaar 2019 moet van start gaan, omvat de bouw van drie gebouwen samen goed voor 77 appartementen. Eén gebouw ligt parallel met het kanaal. De appartementen in het gebouw bieden een uitzicht over het water. 



(Lees verder onder de foto)Gino De Raedt vormt samen met zijn echtgenote Frederica Verheyden en hun holding Straco één van de meer discrete Vlaamse investeerders. Ze stappen in het project via Odebrecht, hun promotor van residentieel vastgoed. Kanaelzicht is gebouwd rond de vroegere “Usines De Naeyer”, genoemd naar Louis De ­Naeyer, in 1860 de burgemeester van Willebroek. De Naeyer liet 300 arbeiderswoningen bouwen voor zijn werknemers in de papierfabriek. Hij liet ook scholen bouwen en drong er op aan dat de arbeiders leerden lezen en schrijven.

Kanaelzicht omvat onder meer de renovatie van de bestaande notariswoning en van het historisch kantoorgebouw. In die vroegere tekenburelen van De Naeyer wordt de gelijkvloerse verdieping omgevormd tot kantoorruimtes, erboven komen 26 loftwoningen. De kantoren en lofts in deze gebouwen krijgen extra uitstraling dankzij de hoge plafonds en grote raamopeningen uitgevend op het kanaal. Achteraan de gebouwen komt een grote tuinzone voor gemeenschappelijk gebruik. Er is ook ondergrondse parkings en fietsenstallingen voorzien.