NIEUW – Caenen en Cavens stappen samen in vastgoedproject Seapark

De projectontwikkelaar Caenen, verankerd aan de Belgische kust, en zijn Antwerpse collega Triple Living stappen samen in het project Seapark. Caenen, in handen van de gelijknamige familie, brengt de grond in, Triple Living, in handen van de familie Cavens, zal het project ontwikkelen. Het project, dat zich aan de kust situeert, zit nog in de fase van de vergunningsaanvragen. Beide partners onthouden zich momenteel van commentaar. De deal is opmerkelijk omdat Triple Living en Caenen elkaar hebben ontmoet in de saga van de overname van de Antwerpse groep Land Invest door Triple Living. Caenen kwam toen als een aap uit de mouw wanneer bleek dat de West-Vlamingen zich borg hadden gesteld voor Land Invest.



Eind vorig jaar nam Triple Invest de gronden over rond de Antwerpse Slachthuissite van Land Invest groep. Daarmee moest een einde komen aan de lijdensweg van de veelgeplaagde Antwerpse groep van Erik Van der Paal en Mark Schaling. Die werd achtervolgd door politieke en financiële belangenvermenging. Het project van de Slachthuissite nabij het Antwerpse Sportpaleis was het belangrijkste project dat nog moest worden afgewikkeld bij de ontmanteling van Land Invest. Dat zou gebeuren door Triple Living, in handen van vader en zoon Dirk en Jeff Cavens en met de familie Paeleman als minderheidsaandeelhouder. Maar toen bleek dat Land Invest de gronden had ingebracht in de vennootschap Nieuw Antwerpen. Die was voor 50 % in handen van Group Caenen Capital Fund. Land Invest had de opbrengst van die operatie gebruikt om een lening aan de Luikse groep Ogeon gedeeltelijk terug te betalen. Ogeon, ook aandeelhouder van Land Invest, was zelf ook geplaagd door politieke schandalen. Triple Invest moest dus ook een overeenkomst afsluiten met Caenen.

Group Caenen Capital Fund controleert nu 35 % van Seapark, Triple Living 65 %. De nieuwe vennootschap kreeg 1 miljoen kapitaal mee. Bestuurders zijn Jeff Cavens en Bart Paeleman enerzijds en Gregory Caenen en Steve Degrieck anderzijds. Die laatste; kinesist van opleiding, is minderheidsaandeelhouder bij Caenen. Ook op de vraag of Seapark is voortgevloeid uit de Land Invest overeenkomst, komt geen antwoord.