NIEUW – Kinderen Daniël Dossche bundelen 16 miljoen euro in nieuwe holding

De broers Filip, Frederik en Peter Dossche hebben de nieuwe holding Noorderwal gekapitaliseerd met 16,7 miljoen euro. Ze richten Noorderwal op via hun bestaande Landinvest Holding. De drie broers zijn de kinderen van Daniël Dossche. In 1998 werden ze na strategische meningsverschillen door de groep rond hun oom Jacques Dossche uitgekocht uit het familiale bedrijf dat op dat moment was opgebouwd hoofdzakelijk rond maalderij activiteiten. De drie broers heroriënteerden zich in de sector van de biovoeding. Momenteel controleren ze ook 65 % van de fastfoodketen Exki die zich profileert als uitdrager van een gezonde eetcultuur. Ze participeren ook in de Limburgse meubelgroep Veldeman.



Kort na het vertrek uit de familiale groep namen Frederik, Filip en Peter de biovegetarische vleesvervangers De Hobbit over. Het was het begin van een groeiperiode in de biologische voeding. In de biowinkels van Origino kan de consument terecht voor voeding en drank, maar ook onderhouds- en verzorgingsproducten. Met Biofresh Belgium heeft de familie Daniël Dossche ook de grootste Belgische distributeur van biologische producten in handen.

De twee familietakken gaan gescheiden door het leven. De groep rond Jacques Dossche wordt nu geleid door Kristof Dossche, vertegenwoordiger van de vierde generatie. Hij concentreert zich met Dossche Mills op de maalderij activiteiten. In 2018 neemt Dossche Mills de concurrenten Meneba en Meneba Taelman in Nederland over. Samen vermalen ze jaarlijks 1,2 miljoen ton tarwe en zijn ze goed voor 450 miljoen euro omzet.