NIEUW – Laurie Tack wordt niet uitvoerend bestuurder bij Tessenderlo

Laurie Tack (Foto: LinkedIn)

Laurie Tack, dochter van de 62 jarige ondernemer Luc Tack, wordt niet uitvoerend bestuurder bij de beursgenoteerde groep Tessenderlo. Onderdeel van die beslissing is haar ontslag als bestuurder bij Sarens Bestuur, de holding boven de gelijknamige kranengroep die voor 22 % in handen is van Luc Tack. Zijn dochter Laurie is momenteel verantwoordelijk voor het bedrijf Harmony Industries, beter gekend onder de naam Love Home Fabrics. Die textielholding stond per 2021 voor een eigen vermogen van 135 miljoen euro. De overname van matrassenproducent Latexco door de familie Tack verliep eveneens over Harmony Industries. Tessenderlo zelf slorpte vorig jaar de machineproducent Picanol op, een oude ambitie van Luc Tack die zijn imperium nu duidelijk een familiaal karakter meegeeft.

Het gezin van Luc Tack bestaat uit de ondernemer, zijn echtgenote Francisca Clarysse, drie zonen en twee dochters. Van die twee dochters bouwt alleen Laurie Tack haar carrière uit binnen de groep. Ze studeerde financiën aan de University of Kent, haalde een MBA aan Harvard en werkte enkele jaren in de VS bij Tessenderlo in Phoenix. Ze is momenteel verantwoordelijk voor Harmony Industries en de ceo van badstoffenbedrijf Clarysse. Luc Tack kwam in de textielindustrie terecht via zijn echtgenote. Hij bouwde daarmee een groep uit die onder meer bestaat uit Clarysse, Ter Molst International, Pieters Textiel, Symphony Mills, GTA en schuimproducent Artilat. Ook matrassenproducent Latexco ressorteert onder Harmony. De hele groep telt 1.500 werknemers.



Ook zus Aurélie Tack was enkele jaren actief in Phoenix, op de communicatieafdeling, maar koos uiteindelijk voor fotografie en design. Van de drie zonen van Tack – Louis, Rémy en Gregory – zijn de laatste twee genoemden actief in de textielgroep. Louis is internationaal actief voor Picanol. Als bestuurder bij Sarens wordt Laurie Tack opgevolgd door Rik Vervisch, een bedrijfsconsulent die nu al actief is binnen de groep van Luc Tack. Aäron Coone, schoonzoon van Luc Tack, is eveneens bestuurder van Sarens.