NIEUW – Luc Geuten en Jacques Hayez zetten Cassis & Paprika steviger op de rails

Paprika richt zich als modelabel naar dames met een grotere maat.

Mitiska, de holding van de retailspecialist Luc Geuten, en Jacques Hayez hebben het kapitaal van de holding Misohama opgetrokken met 29 miljoen euro tot 50 miljoen euro. Op haar beurt heeft Misohama het kapitaal van haar dochter MG Finances versterkt van 0,3 tot 40 miljoen euro. MG Finances overkoepelt de kledingwinkels Cassis & Paprika. De eerste richt zich op de actieve, modebewuste vrouw, de tweede is de kledingspecialist voor dames met een maatje meer. De groep is zowel actief in België als in onze buurlanden. De kapitaaloperaties gebeurden op 30 januari van dit jaar, dus aan de vooravond van de uitbraak van de coronacrisis die met name de kledingdetailhandel zwaar treft.

Jacques Hayez legde bijna 20 jaar terug de basis voor een alternatieve speler in de vrouwenmode. Hij creëerde het label Cassis, dat zich op de actieve, modebewuste vrouw richt. Cassis telt een honderdtal verkooppunten in ons land. Later volgde Paprika dat zich richt naar de vrouw met een maatje meer. In Nederland telt de groep een 20-tal winkels, net als in Frankrijk. In Duitsland wordt samengewerkt met bestaande distributeurs. In 2017 werden de operationele activiteiten ondergebracht in de dochterholding MG Finances.



Luc Geuten en het investeringsfonds Sofindev III verwierven begin 2008 samen een meerderheidsbelang in de groep boven de twee ketens. De twee financiële investeerders kregen samen bijna 61 procent van de aandelen in handen, oprichter en CEO Jacques Hayez behield de rest (39%). Vorig jaar nam Geuten het pakket aandelen van Sofindev over. Cassis & Paprika staat voor een omzet van 85 miljoen euro. In 2018 was het bedrijf licht verlieslatend.