NIEUW – Michiel Beers (Tomorrowland) stapt met Julien Prudhomme in fitness business

Een van de zeldzame foto’s van Michiel Beers (rechts) die hier in 2017 het koningspaar ontvangt op zijn festival Tomorrowland. (Foto: Belga Images).

Michiel Beers, die samen met zijn broer Manu het muziekfestival Tomorrowland bezit, heeft samen met Julien Prudhomme de vennootschap SDL Sports opgericht. Julien Prudhomme is personal trainer en boksexpert bij Move to Cure, de praktijk van topkinesist Lieven Maesschalck. Als kinesist en performance coach integreert hij bokslessen in zijn trainingen. Prudhomme telt nogal wat zelfstandigen en vrouwelijke en mannelijke CEO’s onder zijn cliënteel. Hij geeft onder meer boksles aan het team van het dansfestival Tomorrowland en aan de Belgische top-dj’s Like Mike en Dimitri Vegas. De broers Beers staan ook in voor het internationaal management van de twee genoemde dj’s. Het ziet er dus naar uit dat Michiel Beers met SDL Sports zijn imperium opnieuw wat uitbreidt, richting verticale integratie.

Dj’s zoals de broers Like Mike en Dimitri Vegas moeten in topconditie zijn. Heel het jaar door reizen ze de wereld af om op diverse podia een fysieke act te geven. “Boksen is uitgegroeid tot dé nieuwe work-out, de nieuwe yoga. Cardiovasculair kan je je geen betere sport voorstellen. Als je er de traptechnieken van kickboksen bijneemt, heb je een zeer complete work-out. Tijdens een sessie van een uur verbrand je gemakkelijk 900 calorieën.” zo zegt Prudhomme daarover. Tegelijkertijd staat boksen ook voor een mentale en professionele kick. Voor alle duidelijkheid, het gaat om boksen tegen het kussen van de trainer, niet tegen opponenten.Voor de broers De Beers waren het ondertussen moeilijke tijden. Door corona konden ze enkel verlieslatende digitale festivals organiseren. Normaal staat een volwaardig festival van twee weekends voor enkele miljoenen winst. Hoe groot het verlies is van Tomorrowland over 2020 is nog niet bekend. Het festival zou dit jaar alsnog eind augustus kunnen doorgaan in Boom. Het rave festival The Qontinent gaat dan dit jaar opnieuw niet door. De gemeente Wachtebeke gaf geen vergunning voor het event. Michiel Beers is ook aandeelhouder van The Qontinent.