Coronavirus kost gebroeders Beers 21 miljoen euro

Het muziekfestival Tomorrowland Winter in het Franse Alpe d’Huez wordt geannuleerd vanwege de dreiging van het coronavirus. De beslissing werd genomen door de Franse regering. Dat is een lelijke streep door de rekening van de gebroeders Beers, de eigenaars van Tomorrowland. Het festival moest tussen 14 en 21 maart 25.000 bezoekers lokken naar het bekende skioord. Dat was goed voor een globale omzet van 21 miljoen euro. Overmacht door het coronavirus maakt dit nu onmogelijk. Ongetwijfeld zal de verzekering tussenkomen. Maar dat zal dan toch zonder de winstmarges zijn waarop de gebroeders Beers hadden gerekend.



Het lijkt wel op alsof Manu en Michiel Beers achtervolgd worden door ongeluk wanneer het er om gaat hun ambitie voor een buitenlandse expansie vorm te geven. Eerder al mislukte hun pogingen om Tomorrowland te laten landen in de VS en Brazilië. Nu leek het in Frankrijk dichter bij huis meer kans te maken, tot het coronavirus roet in het eten kwam gooien.

Wie een ticket had voor Tomorrowland Winter, wordt persoonlijk gecontacteerd in verband met een mogelijke terugbetaling. Opvallend is wel dat het skioord zelf die week gewoon open zal zijn. De organisatie was al langer dan een maand aan het werk om de decors en de podia op te zetten. De Main Stage was intussen bijna volledig opgebouwd. Het skioord Alpe d’Huez Grand Domaine Ski zal die week wel net als alle andere Franse skioorden gewoon open zijn. Mogelijk kiest een deel van de Tomorrowland Winterbezoekers er dus voor om toch naar daar af te zakken, want bij het ticket was een skipas inbegrepen. Terugbetalen van al die tickets wordt dus nog geen sinecure.