NIEUW – Nathalie Meskens koopt appartement op Ibiza

Nathalie Meskens heeft een nieuwbouw appartement gekocht op Ibiza. De actrice koestert een speciale voorliefde voor het Spaanse eiland op de Balearen dat gekend is voor zijn nachtleven. Meskens doet het trouwens beter als actrice dan als horeca ondernemer. Met haar ex-partner Jeroen Van Dyck investeerde ze in twee Thaise restaurants in Antwerpen. Maar net zoals de hele sector ging het ook beide restaurants niet voor de wind. Eén ging failliet en het tweede kent moeilijke tijden. Meskens en Van Dyck zijn ondertussen ook uit elkaar gegaan maar die scheiding heeft geen rol gespeeld bij de horeca moeilijkheden. Momenteel maakt Meksens haar debuut als musical actrice in ‘40-45’, de nieuwe spektakelmusical van Studio 100.



Meskens gaat al vijf jaar naar Ibiza. “Telkens als ik op dat eiland kom, voel ik dat er iets in de lucht hangt. Iets heel sterks.” vertelde ze daarover. “Echt: er is iets met dat eiland. Ik verzin het niet. Vandaar ook dat er indertijd zoveel hippies op Ibiza gestrand zijn. Net omdat zij beseften dat er ginder iets onbeschrijflijks hing. Exact datgene waar ze naar op zoek waren. En dat hangt er nog altijd.”

Vroeger was Thailand ‘the place to be’ voor Meskens. Samen met haar ex-partner Jeroen Van Dyck opende ze in Antwerpen de Thaise restaurants Nimman en Yam Thai. Het eerste legde eerder dit jaar de boeken neer, het tweede draaide vorig jaar verlies. Meskens en Van Dyck gingen in 2016 uit elkaar. Ze stapte toen ook uit de restaurants. Beide horecazaken kunnen symbool staan voor de moeilijkheden waar de hele sector mee wordt geconfronteerd: extreem lage winstmarges, hoge kosten door de witte kassa en moeilijkheden om personeel te vinden dat wil werken wanneer anderen ontspannen.