NIEUW – Pascal Vanhalst stapt in ICT bedrijf van Cronos

Pascal Vanhalst

De West-Vlaamse miljardair Pascal Vanhalst stapt in het kapitaal van Octoo, een ontwikkelaar van user interfaces voor de industrie. Octoo is als nieuw bedrijf afgesplitst van Sweet Mustard, een West-Vlaamse softwareontwikkelaar die werd opgestart door de groep Cronos van Jozef De Wit en Dirk Deroost. Het is voor het eerst dat Cronos en Pascal Vanhalst elkaar ontmoeten in een investeringsproject. Vanhalst stapt in Octoo via zijn investeringsvennootschap Nohlen, een dochter van Quva Invest. Die laatste maakte recent zijn eerste jaarrekening bekend en bracht het vermogen van Pascal Vanhalst boven de 2 miljard euro.

Sweet Mustard is al meer dan vijf jaar gespecialiseerd in het bouwen van maatsoftware voor een aantal belangrijke industriële bedrijven in West-Vlaanderen. Conform de bedrijfsstrategie van Cronos vormt Sweet Mustard in een oude vlasfabriek aan de Leie in Kortrijk een operationeel geheel met zeven collega-ondernemingen. Sweet Mustard is daarbij een dochterbedrijf van ‘Cronos aan de Leie’. Het bedrijf telt meer dan 50 Werknemers die maatsoftware bouwen voor industriële bedrijven. Dat gaat van administratieve boekhoudprogramma’s tot de machines in de productielijn. De klanten van de bedrijvengroep bevinden zich voornamelijk in West- en Oost-Vlaanderen.



Octoo wordt nu afgesplitst van Sweet Mustard. Octoo wordt een specialist van user interfaces, digitale oplossingen dus voor industriële processen. Dat jonge bedrijf is geen onbekende voor Pascal Vanhalst. Moederbedrijf Sweet Mustard heeft immers onder meer de specialisten in hefvoertuigen TVH en Mateco als klant. Pascal Vanhalst is met Quva Invest aandeelhouder van beide bedrijven. De Waregemse specialist in wisselstukken voor hefvoertuigen TVH vormde meteen ook de basis van het vermogen van Pascal Vanhalst.