NIEUW – Pascal Vanhalst trekt kapitaal van Quva op naar 700 miljoen euro (en benoemt CFO tot bestuurder)

Kristien de Clercq, CFO van Quva. (Foto: linkedin)

De West-Vlaamse investeerder Pascal Vanhalst heeft het kapitaal van zijn Belgische investeringsholding Quva opgetrokken met 200 miljoen euro tot 700 miljoen euro. Nadat Vanhalst vorig jaar zijn 50 % belang in de Waregemse heftruckspecialist TVH verkocht, beschikt hij over meer dan één miljard liquiditeiten. Die is hij in versneld tempo aan het herinvesteren, hoofdzakelijk in industriële bedrijven. Zijn laatste operatie was de aankoop van een meerderheidsbelang in de PET-flessen producent Resilux. Nu heeft hij ook Kristien de Clercq benoemd tot bestuurder van Quva. De Clercq, 44 jaar, bouwde haar carrière op binnen de bank ING. Ze werd in november vorig jaar benoemd tot CFO van Quva.

Met de overname van Resilux controleert Vanhalst nu een conglomeraat van bedrijven die globaal staan voor een omzet van 1,6 miljard omzet. Het gaat dan naast Resilux om onder meer hoogtewerker verhuurder Mateco, een collega van TVH Equipment die voor 50 % in handen is van Vanhalst, de Duitse producent van gasveren Suspa, de verpakkingsspecialist Abriso uit Anzegem en de Nederlandse specialist van overheaddeuren ConDoor.



Kristien de Clercq van haar kant werkte 17 jaar voor de bank ING voor ze van start ging als financieel directeur van Quva. Haar laatste job bij ING was die van verantwoordelijke voor verlieslatend en risicovolle kredieten, een departement met 40 specialisten dat ze herstructureerde en stroomlijnde.