NIEUW – Rode Duivel Dries Mertens belegt samen met Antwerpse family office Praxis

Dries Mertens en zijn echtgenote Katrin Kerkhofs (Foto: Instagram)

Dries Mertens, sterspeler bij het Italiaanse Napoli en sterkhouder bij de Rode Duivels, is mee oprichter van F3 Finance PE II, een nieuwe beleggingsvennootschap die werd opgericht door de Antwerpse family office Praxis. Bij Napoli is Mertens met een jaarloon van 4,5 miljoen euro één van de grootverdieners. Hij is er ook topschutter met bijna 140 doelpunten. In het nieuwe beleggingsvehikel van Praxis ontmoet hij enkele vertegenwoordigers van de Rijkste Belgische families. Het gaat dan onder meer om Charlotte de Mévius, telg van de gelijknamige AB Inbev grootaandeelhouder, en William Reyntiens, via huwelijk eveneens verbonden met de familie de Mévius. Praxis zelf wordt mee geleid door Eric Spaas, één van de eerste financiële specialisten die zich ging toeleggen op family offices.

F3 Finance PE II krijgt een startkapitaal mee van 8 miljoen euro. Oprichters naast Dries Mertens zijn onder meer de zussen Els en Frieda Voeten, dochters van wijlen Hugo Voeten die fortuin maakte van de distributiegroep Cash Fresh. De familie Voeten is ook één van de oudste klanten van Eric Spaas die Praxis controleert samen met onder meer Antoine Friling. Een andere investeerder is Christophe De Decker, discrete familiale aandeelhouder van de Antwerpse logistieke Adpo groep. Ook graaf Vincent le Grelle stapte in het kapitaal. Le Grelle is eigenaar van het wijndomein Château La Tuillerie des Combes in Lussac Saint-Emilion.



Dries Mertens werd door Napoli in 2013 gekocht van PSV voor 9,5 miljoen euro. Sedertdien verankerde Mertens zich in de Zuid-Italiaanse stad. Het leverde hem ook de Napolitaanse bijnaam Ciro op. Recent verlengde hij zijn contract bij Napoli waar hij de historische topschutter is met één jaar. Via zijn echtgenote, de tv-maakster Katrin Kerkhofs, is hij al actief in enkele kleinere Belgische vennootschappen.