NIEUW – “Sanglier des Ardennes by Bru”: 21 miljoen euro

Wout Bru, de chef die voor Coucke een ster moet halen in Durbuy.

Marc Coucke heeft zijn horeca activiteiten in het Ardeense dorp Durbuy geherkapitaliseerd. Hij doet dat binnen de vennootschap La Chênaie. Die bevatte vroeger de lokale campingactiviteiten die nu zijn stopgezet. De naam van het bedrijf wordt meteen gewijzigd in “Sanglier des Ardennes by Bru”, naar het bekendste restaurant van het dorp waar Coucke de sterrenchef Wout Bru voor aantrok. De vennootschap krijgt een kapitaal mee van 21 miljoen euro. Ondertussen kijkt Coucke ook aan tegen operationele verliezen in de twee avonturenparken die hij er exploiteert. Gecumuleerd gaat het om 16 miljoen euro. Dit jaar moeten die activiteiten break even draaien. Het is duidelijk dat Coucke in Durbuy een tandje bijsteekt.

Met de inzet van Wout Bru ambieert Coucke ook een eerste Michelin ster voor Le Sanglier des Ardennes binnen te halen. Hoofdbrok van de kapitalisatie van de groep bestaat uit de inbreng van een vordering van 14 miljoen euro, geld dat dus al werd besteed en dat nu wordt omgezet in kapitaal van de vennootschap. Daarbovenop komt nog 5 miljoen verse cash.



De avonturenparken zitten dan weer verpakt in de PM Holding. Die overkoepelt de vennootschappen Durbuy Aventure en LPM. PM Holding is voor gelijke delen in handen van Marc Coucke en Bart Maerten, de vroegere eigenaar van één van de twee parken. Met PM Holding staat Coucke ook op punt om de controle te verwerven van twee golfterreinen in de regio.