Sterrenchef Wout Bru investeert in Marc Coucke

Sterrenchef Wout Bru stapt in het kapitaal van La Petite Merveille, het toeristisch project dat apotheker-ondernemer Marc Coucke uitbouwt in het Waalse Durbuy. Bru gaat de vier restaurants van Coucke in Durbuy coördineren en daarnaast een nieuw gastronomisch restaurant opbouwen. Hij gaat er zelf achter het fornuis staan. Wout Bru heeft zich voor zeven jaar verbonden aan het project van Coucke. Momenteel baat Bru samen met zijn echtgenote een hotel en restaurant uit in Schilde.



Een en ander is bekend gemaakt tijdens een persconferentie van Marc Coucke in Durbuy. Die maakte daar in zijn gekende stijl een stand van zaken op hoe ver het staat met het project. Tegen 2020 zal er om en bij 100 miljoen euro worden geïnvesteerd in La Petite Merveille. Nu al leverde dat 23 nieuwe jobs op met nog eens 50 nieuwe jobs in het vooruitzicht voor komend jaar. Het volledige project beslaat een oppervlakte van zowat 500 hectare. “Daarmee zijn we in oppervlakte groter dan Disneyland Parijs.”, aldus een geïnspireerde Coucke.

Het park krijgt ook een ecologische toets. De quads, karting en paintball zijn afgevoerd, hoewel die 30 procent van de omzet uitmaakten. Het dieseltoeristentreintje wordt vervangen door twee elektrische treintjes. Durbuy krijgt ook het grootste park van laadpunten voor elektrische wagens in de provincie Luxemburg, goed voor 12 laadpunten.