NIEUW – VASTGOED – Wolf Invest koopt residentiële toplocatie in Mechelen

De vroegere industriële vestiging van het parketbedrijf Trap in de Mechelse Kadodderstraat. (Foto: Google Streetview)

De Antwerpse projectontwikkelaar Wolf Invest heeft de voormalige locatie van het parketbedrijf Trap in Mechelen opgekocht. Meteen gaat het om een prominente locatie voor residentiële herontwikkeling. De site van één hectare ligt zonevreemd in een woonzone en bevindt zich vlakbij het nieuwe Sint-Maarten Ziekenhuis. Het gebied zal nu worden ontwikkeld tot een gemengd residentieel project met ongeveer 50 woningen en appartementen, gesitueerd in een groene omgeving met waterpartijen. Experts schatten de aankoopprijs van de site op 2,5 tot 3 miljoen euro. Wolf Invest werd in 2018 opgericht door Jan Verbrugge, vooral bekend als oprichter van SDM, de Antwerpse specialist in corporate finance. Luk Busschop is één van de mede-aandeelhouders van Wolf Invest.

Wolf Invest is gespecialiseerd in de bouw van residentieel vastgoed. Het heeft ervaring met de ombouw van industriële sites. Zo wordt in Sinaai een vroegere melkerij omgebouwd tot 27 appartementen , 5 woningen en 3 atelierwoningen. De projectontwikkelaar werd in 2018 opgestart door Jan Verbrugge samen met Marnik Verdonck, Dirk Vandeputte en Luk Busschop. Die aandeelhouders zijn geen onbekenden voor elkaar.



Luk Busschop richtte in 2019 “Family Backed Real Estate” op, een private vastgoedinvesteringsmaatschappij. Busschop verzamelde daarvoor in eerste instantie 16,5 miljoen euro aan familiaal vermogen bij een 20-tal verschillende families. De investeerder bouwde zijn vermogen op in de Mechelse kantoormeubelenproducent Bulo. Voor FBRE trok hij onder meer kapitaal aan bij de familie Vandeputte, eigenaar van het gelijknamige bedrijf uit Boechout dat een specialist is in industriële veiligheidsproducten. Marnik Verdonck is dan weer bestuurder van de vastgoedinvesteringsmaatschappij. Ook Dirk Van Praag, bekend als de vroegere familiale aandeelhouder van electrodistributeur Hugo Van Praag, stapte in FBRE. In 2020 haalde Busschop in een tweede ronde 9 miljoen euro extra kapitaal op voor FBRE. De broers Serge en Dimitri Vermeersch waren daarbij goed voor 2,5 miljoen euro inbreng. Beiden zijn onder meer gekend van het zakenhotel Gosset in Groot-Bijgaarden, het hotel Sewir in Sint-Niklaas en het mondaine hotel-restaurant Auberge du Pecheur uit Sint-Martens-Latem. Dimitri Vermeersch is ondertussen bestuurder bij FBRE. Andere opvallende aanwezigen in die tweede kapitaalronde waren de Kempense broers Bart en Tom Bongaerts. Hun familie startte ooit het lokaal weekblad Kempenland op, nu De Zondag geworden van de groep Roularta van de familie De Nolf. Beiden zijn nu nog actief in de drukkerijsector en de grafische wereld.