NIEUW – Veerle Naessens smelt vleesdistributie samen met neven Depuydt

De neven Depuydt met rechts van hen Veerle en Willy Naessens. (Foto: Fresh Food)

De aannemer Willy Naessens heeft samen met de Oostendse neven Kurt en Yves Depuydt de nieuwe joint venture Fresh Food Group opgericht. Beide partijen brengen elk de helft in van het startkapitaal van 0,3 miljoen euro. Willy Naessens staat met het bedrijf Franky Fresh Food voor een distributie van vleeswaren van om en bij 100 miljoen euro omzet. Met hun bedrijf UpFresh zijn de neven Depuydt net iets groter. Bedoeling is dat de fusie leidt tot een sterker en beter distributienetwerk. Voor Franky Fresh Food wordt Veerle Naessens, dochter van de nu 83-jarige Willy Naessens, bestuurder van Fresh Food Group samen met Dirk Deroose, de CEO van de groep Naessens.

Als groothandel leveren Franky Fresh Food, een onderdeel van Willy Naessens Food Group, en UpFresh, met de familie Depuydt, vanuit twee hoofdvestigingen en vijf hubs versproducten aan onder andere slagers, traiteurs, delicatessenwinkels, zelfstandige supermarkten, retail centrales en foodservice. De nieuwe fusiegroep zal met 434 medewerkers en zeven vestigingen actief zijn in het hele land. Bedoeling is dat de productie-eenheden onder eigen naam verdergaan.De creatie van Fresh Food Group volgt op een interne herstructurering bij de groep Depuydt. In 2019 kochten beide neven Depuydt de Luikse distributeur Père Lejeune over van de familie Detry. Die Luikse familie stapte in 2002 voor meerderheid in het kapitaal van Fermette, het vleeswarenbedrijf van de familie Depuydt. Beide neven kochten de familie Detry uit met onder meer de financiële steun van Xavier Dewulf, gekend van de West-Vlaamse energiegroep Power, en van Steven Buyse, directeur bij het durfkapitaalfonds CVC. Fermette werd UpFresh en werd ondergebracht in de holding UpCo, voor 55 % in handen van de familie Depuydt. Voor de fusie met Naessens trok UpCo zijn belang in UpFresh op van 25% tot 100%. De deelnemingen in Aro Fresh Products en Père Lejeune werden opgeslorpt door UpFresh. Het onroerend goed van de vennootschap werd verkocht aan UpREstate NV via een partiële splitsing.

Binnen de groep Naessens is Veerle Naessens al langer verantwoordelijk voor de diversificatie in de vleessector. Haar broer Sem houdt zich bezig met het onderhoud van de gebouwen en haar echtgenoot is verantwoordelijk voor de productie-eenheden. CEO Dirk Deroose, een zoon van een nicht van Willy Naessens, leidt de volledige groep.