NIEUWKOMER: Stefan Descheemaeker, Kapitein Iglo

De 57-jarige Stefan Descheemaeker is in Londen CEO van Nomad Foods. Die naam zegt u waarschijnlijk niets, tot u hoort dat Nomad de eigenaar is van de diepvriesgroep Iglo. Descheemaeker kan bogen op een lange managementcarrière in België, eerst bij Delhaize, later bij de biergigant AB Inbev. Bij AB Inbev kon hij profiteren van de verschillende warrant-plannen. In november 2016 kocht hij nog voor 6 miljoen euro AB Inbev aandelen. In het boekjaar per eind juni 2017 toont zijn holding een financiële winst van 32 miljoen euro. Hij komt onze ranglijst binnen met een vermogen van 49 miljoen euro, met dank aan de Rijkste Belg.De Brusselaar Descheemaeker staat sinds 1 juni 2015 aan het hoofd van Nomad met merken zoals Iglo, Birdseye, Findus en Lutosa. Van 2008 tot 2013 was hij bij Delhaize CFO en later ook verantwoordelijk voor Europa. Hij vertrok er in 2015 nadat bleek dat hij geen CEO kon worden van de distributiegroep.

Van 1996 tot 2008 was hij aan de slag bij AB InBev, waar hij verschillende topfuncties had, onder meer Head of Strategy & External Growth. Hij speelde een sleutelrol in de fusie van Interbrew en het Braziliaanse AmBev, in 2004. In 2008 werd hij bestuurder van AB InBev, waar hij de familiale aandeelhouders vertegenwoordigde die verzameld zijn in de Luxemburgse holding Eugénie Patri Sébastien.

Descheemaeker is professor aan de ULB en studeerde handelsingenieur aan de Solvay Business School in Brussel. Hij zat ook even in de raad van bestuur van telecombedrijf Telenet.