Nog meer Rijkste Belgen naar Antwerpse Haven

Giulia Van Waeyenberge
Giulia Van Waeyenberge

Enkele weken terug werd bekend dat Hein Deprez, oprichter en hoofdaandeelhouder van het groente- en fruitbedrijf Univeg, en Martine Reynaers, CEO van Reynaers Aluminium, bestuurder werden van het Antwerpse Havenbestuur. Deze twee vertegenwoordigers uit de lijst van de Rijkste Belgen krijgen er nu nog twee collega’s bij uit dezelfde lijst: Jules Noten, CEO van de voedingsgroep Vandemoortele, en Giulia Van Waeyenberge, actief in de familiale investeringsmaatschappij De Eik sinds september 2014.



Meteen is de nieuwe samenstelling van de raad van bestuur van het Antwerpse Havenbestuur een feit. De vier genoemde vertegenwoordigers van het bedrijfsleven krijgen daarbij nog het gezelschap van Roger Roels, actief in tal van internationale maritieme bedrijven, en Stéphane Verbeeck, bedrijfsleider bij Gands en voorzitter van Voka-Kamer van Koophandel Antwerpen-Waasland. Samen vormen ze de zes onafhankelijke bestuurders, meteen goed voor de helft van de volledige raad van bestuur.

De andere helft wordt ingevuld door zes schepenen en gemeenteraadsleden: Marc Van Peel (CD&V), Bart De Wever (NV-A), Koen Kennis (NV-A), Nabilla Ait Daoud (NV-A), Annemie Turtelboom (Open VLD) en Leen Verbist (SP.a). Ook gedelegeerd bestuurder Eddy Bruyninckx maakt deel uit van de nieuw samengestelde raad van bestuur, naast de zes genoemde onafhankelijke bestuurders. Het stadsbestuur van Antwerpen zet daarmee een stap op weg naar de depolitisering van de haven en een nauwere aansluiting bij het bedrijfsleven.