Paul Van Haver aka Stromae gaat de VS veroveren (bis)

(Foto: Cartier)

Enkele weken terug keerde Paul Van Haver als Stromae terug op de eerste plaats in ons overzicht van de Rijkste Artiesten. En het ziet er niet naar uit dat hij van plan is die plaats snel terug te verlaten. Het financieel succes van Stromae is verbonden met zijn internationale présence. Nu maakt hij opnieuw werk van een poging om een plaats op de Amerikaanse markt, de grootste show ter wereld, te veroveren. De start is alvast overweldigend. Tot ieders verrassing verscheen hij als gast op het Met Gala in New York, een exclusief benefietevenement voor de modeafdeling van het Metropolitan Museum of Art. Dat betekent dat hij gevolgd wordt door Anna Wintour, de hoofdredactrice van het modeblad Vogue dat het event organiseert. Dat zet hem meteen internationaal (opnieuw) op de kaart.

Bij zijn aankomst op het event stelde Stromae dat hij “het raar vond er voor de eerste keer bij te zijn, maar dat hij zich vereerd voelde als kleine Belg”. Hij voegde eraan toe dat hij een broche in de vorm van een strikdas bezet met diamanten uit 1906 van het merk Cartier droeg. Zijn geruite pak met cape met bloemetjes is een ontwerp van zijn modelijn Mosaert, ontworpen door zijn echtgenote Coralie Barbier. De broche werd in 1906 verkocht aan Sir Ernest Cassel, een vriend en financieel adviseur van de Britse koning Edward VII. Ze was een cadeau voor zijn zus Wilhelmina. Stromae droeg verder een vintage horloge model met een blauw lederen bandje. Ook de ringen en de manchetknopen waren van Cartier. Nog op het Met Gala waren onder andere Kim Kardashian, Billie Eilish en Hillary Clinton aanwezig.



Het thema van het Gala dit jaar was ‘Gilded Glamour’, een verwijzing naar de Gilded Age. Die liep van 1870 tot 1900 en was gekenmerkt door een dualiteit: snelle economische groei in het noorden van de Verenigde Staten, maar tegelijk ook een periode waarin de armoede opleefde. Op vestimentair vlak was het de periode van de witte dassen en de exuberante baljurken. Stromae zelf trad vorige maand nog twee weekends na elkaar op tijdens Coachella, een groots opgezet muziekfestival in Californië. In 2015 kende de muziekcarrière van de Brusselse performer een abrupt einde met een burn out. Maar nu wordt die dus hervat. Vroeger al koesterde hij de ambitie om te verhuizen naar Los Angeles. Maar vorig jaar doekte hij zijn Amerikaanse vennootschap op die speciaal daarvoor in het leven was geroepen.