Peter Goossens boert fiscale boete weg

GoossensHet drie sterren restaurant Hof Van Cleve van topchef Peter Goossens sloot 2015 af met een winst van 1 miljoen euro. Peter Goossens en zijn echtgenote Lieve Fermans ontvangen een bruto dividend van 250.000 euro. In 2014 werd de rekening van het Hof van Cleve nog bezwaard met een schuld van 600.000 euro, een boete die werd betaald nadat de Bijzondere Belastingsinspectie in 2012 een fraude in het restaurant had ontdekt. Met de boete kon Goossens een strafrechtelijk geding vermijden. Het duwde het restaurant wel 343.000 euro in de verliescijfers. Goossens werkt nu ook aan een betere boekhoudkundige integratie van zijn vermogensvennootschap PGP.



In 2011 legde Peter Goossens klacht neer tegen een ex-werkneemster van zijn bedrijf wegens verduistering. De vrouw en de klacht keerden zich echter tegen Goossens. De vrouw legde voor het gerecht een zwart geld circuit bloot binnen het gerenommeerde toprestaurant uit Kruishoutem. Goossens kocht de fraude in 2014 af met een boete van 600.000 euro.

Vorig jaar keerde de situatie dan weer ten goede. Het verlies van 0,3 miljoen euro in 2014 werd omgezet in een winst van 1 miljoen euro. Binnen zijn vermogensvennootschap PGP kijkt Goossens dan weer aan tegen een overgedragen verlies van 0,4 miljoen euro. Maar daar wordt aan gewerkt. Het verlies van PGP heeft te maken met versnelde afschrijvingen op activa, na overleg met de fiscus. PGP is nu bestuurder geworden van het Hof Van Cleve dat is omgevormd van een NV in een BVBA. Als bestuurder zal PGP een tantième ontvangen van het restaurant, een bestuurdersvergoeding. Die moet toelaten het verlies binnen PGP weg te werken.