Pieter Bourgeois, zoon van, aan het hoofd van Sanglier des Ardennes

Een selfie van Pieter Bourgeois en zijn echtgenote in het Vlaams parlement waar zijn vader elke week wordt ondervraagd door de oppositie.

Pieter Bourgeois, zoon van Vlaams minister-president Geert Bourgeois (N-VA), is benoemd tot gedelegeerd bestuurder van Le sanglier des Ardennes. Dit hotel restaurant is één van de sleutelbedrijven die Marc Coucke gebruikt voor de ontwikkeling van zijn project in het Ardeense dorp Durbuy. Bourgeois is investeringsmanager in Alychlo, de centrale investeringsholding van Coucke. Hij bekleedt daarbij meer en meer strategische mandaten. Bourgeois woont in Deinze. Het dagelijks bestuur van Le Sanglier komt in handen van Bart Maerten. Die bracht zijn eigen toeristisch bedrijf La Petite Merveille ook in de groep van Coucke. Bourgeois is eveneens bestuurder van La Petite Merveille.Het mandaat van Pieter Bourgeois loopt over zijn vennootschap Crescemus. De benoeming van de zoon van de Vlaamse minister-president werd opgevist door de krant L’Echo en gaat in de Waalse pers niet onopgemerkt voorbij. In La Libre Belgique vraagt Christian Laporte zich af of de oudste zoon Bourgeois geen Vlaams paard van Troje is. Le Sanglier des Ardennes werd uitgebouwd door de familie Cardinael en heeft enige iconische waarde in het Ardeense toeristisch circuit. Coucke trekt zijn ambitie alvast door tot in Durbuy. Hij wil met de Sanglier een Michelin ster binnenhalen. Hij haalde daarvoor sterrenchef Wout Bru aan boord van de zaak.

Pieter Bourgeois studeerde af als industrieel ingenieur en volgde daarna een MBA aan Solvay Business School. Zijn carrière ging van start bij de financiële bedrijven Banksys en Atos Worldline, waarna hij voor een kleine vijf jaar bij DHL aan de slag ging. Eerst als financial planning manager, later als CFO van de divisie in Luxemburg.