Rijkste Belg Eric Wittouck incasseert op wifi specialist Airties

(Foto: Pixabay)

Airties, een wereldwijde leverancier van cloudgebaseerde wifi-oplossingen, is verkocht aan het investeringsfonds Providence Equity Partners. De belangrijkste aandeelhouder aan verkopende zijde is de Luxemburgse holding Invus, het investeringsvehikel van de Rijkste Belg Eric Wittouck. Airties werd opgericht in 2004 en bedient internetserviceproviders met een gecombineerde aanwezigheid in meer dan 80 miljoen huishoudens over de hele wereld. Invus behoort tot één van de eerste investeerders in het bedrijf. Er zijn geen financiële details bekend over de verkoop maar duidelijk is dat Wittouck met Invus een belangrijke meerwaarde incasseert.

De koper Providence is een zogenaamde private equity-onderneming die gespecialiseerd is in groeibedrijven in media, communicatie, onderwijs en technologie. Airties van zijn kant bedient onder andere de internetproviders AT&T in de VS, Sky in het VK, Deutsche Telekom en Vodafone in heel Europa, en Telstra in Australië. “We zijn onder de indruk van de kracht en kwaliteit van Airties’ cloudgebaseerde beheerde wifi-oplossingen en geloven sterk in het toonaangevende softwareaanbod.” zo zegt Michaël Vervisch, Managing Director bij Providence.



Invus werd in 1985 opgericht onder impuls van Eric Wittouck nadat die zijn belang in Tiense Suiker had verzilverd door het Belgische bedrijf te verkopen aan de Duitse groep Sudzücker. Ondertussen beheert de Luxemburgse groep 10 miljard dollar met kantoren in New York, Parijs en Hong Kong. De holding wordt al vanaf het begin geleid door Raymond Debanne, een oudgediende van Boston Consultancy die Eric Wittouck altijd heeft geadviseerd.