VASTGOED – Buysse & Partners koopt iconisch Glaverbel gebouw in Watermaal-Bosvoorde

Het Duitse vastgoedfonds UBS Euroinvest Immobilien heeft het iconische cirkelvormige Glaverbel kantoor gebouw in de Brusselse gemeente Watermaal-Bosvoorde verkocht aan de Antwerpse investeringsvennootschap Buysse & Partners. De overnameprijs zou rond de 100 miljoen euro schommelen. Buysse & Partners wordt geleid door Frank Buysse, de zoon van baron Paul Buysse. Hij werkt met de vermogens van enkele rijke Vlaamse families.



Het ronde kantoorgebouw werd in 1964 ontworpen door de architecten Renaat Braem, Pierre Guillissen, André Jacqmain en Victor Mulpas. Tot 1981 bood het onderdak aan de glasproducent Glaverbel. In 1985 kwam het in handen van de vastgoedbedrijven Bernheim en Compagnie immobilière de Belgique, nu Immobel. Opmerkelijk historisch detail, van 2007 tot 2016 was Paul Buysse voorzitter van Compagnie immobilière de Belgique. Nu heeft het gebouw een capaciteit van 31.000 m² verdeeld over zes verdiepingen, aangevuld met 572 parkeerplaatsen. Het huisvest nu 25 huurders.

We bezitten nu reeds andere referentiegebouwen in architectuur zoals de BP-toren in Antwerpen, gebouwd door Léon Stynen, of het CBR gebouw in Brussel van de hand van Constantin Brodzki, zo zegt Frank Buysse in L’Echo, en we mikken nog op andere emblematische gevouwen, in steden zoals Mechelen, Gent en Luik.”