VASTGOED – Familie Cigrang koopt de helft van ontwikkelaar Life (voor 61 miljoen euro)

Serge Hannecart (Foto: RV)

De Antwerpse scheepvaartfamilie Cigrang koopt voor 61 miljoen euro een kleine helft van Life, het vastgoedbedrijf van Serge Hannecart. Projectontwikkelaar Life krijgt een kapitaalverhoging van 61,5 miljoen euro van C. Participations, de investeringsmaatschappij van de familie Cigrang. Daardoor krijgen de Cigrangs 49,6 procent van Life in handen, evenveel als oprichter-voorzitter Hannecart. De overige 0,8 procent zit bij het management van Life. Serge Hannecart, een broer van Matexi-topman Gaëtan Hannecart, werd eind vorig jaar opgenomen in onze ranglijst.

De Tijd citeert een persbericht waarin staat dat de kapitaalverhoging financieel gezien niet noodzakelijk is omdat Life amper schulden heeft. Life boekte in 2022 een nettowinst van 19 miljoen euro, waarvan 11 miljoen euro als dividend werd uitgekeerd. De projectontwikkelaar wil de bijkomende middelen gebruiken om vastgoed langer in portefeuille te kunnen houden. ‘We zien veel interessante projecten die we als ontwikkelaar met beide handen willen aanpakken, maar we zien ook dat de marktomstandigheden minder meezitten om ontwikkelde projecten meteen na oplevering weer te verkopen’, zegt Hannecart in de krant. ‘We zetten daarom een model op waarbij we als investeerder de mogelijkheid hebben eigen projecten op toplocaties langer in portefeuille te houden.’ De vastgoedmarkt verkeert momenteel mee als gevolg van de gestegen rente in een dal wat zorgt voor zwakke prijzen.



De discrete familie Cigrang is eigenaar van de rederij Compagnie Luxembourgeoise de Navigation (CldN), bekend onder de naam Cobelfret. De familie Cigrang bezit ook 20 procent van de vermogensbankier Degroof Petercam. Net als Serge Hannecart zijn de Cigrangs grote kunstverzamelaars.