VASTGOED – Ignace Meuwissen ontdekt nieuwe kopersmarkt voor luxury real estate in Mongolië

Ignace Meuwissen (rechts) samen met de kunstenaar Arne Quinze bij de voorbereiding van de nieuwe serie Object X. (Foto De Rijkste Belgen)

Ignace Meuwissen bouwde de voorbije jaren de reputatie uit de expert bij uitstek te zijn wanneer het gaat om de relocatie van oligarchen en het daaraan gekoppelde beheer van luxury vastgoed. Recent verschoof zijn aandacht richting Azië om eerst stil te staan bij de Mongoolse markt. Zoals steeds zocht hij naar een sterke manier om de markt te benaderen. En die vond hij in televisie. Zo ontwikkelde hij de miniserie Object X waarin human interest gekoppeld wordt aan luxe vastgoed. De uitzending van Object X op het kanaal van Bloomberg TV Mongolië was een onmiskenbaar succes dat onder meer resulteerde in het feit dat Meuwissen de eerste Belg is die live werd geïnterviewd door Bloomberg TV Mongolië. Ondertussen besloot hij een vervolgserie te maken op Object X en dat in samenwerking met De Rijkste Belgen.

De eerste serie van Object X neemt de kijker in vijf afleveringen mee naar evenveel unieke vastgoedprojecten. In Frankrijk maken we kennis met het wijndomein Village Castigno nabij Béziers dat door de Vlaamse ondernemer Marc Verstraeten en zijn echtgenote werd uitgebouwd tot een unieke combinatie van vastgoed, luxe en gastronomie. In Italië stappen we dan weer aan land op Isola Santa Cristina, een lagune met ongekende schoonheid voor de Venetiaanse kust, momenteel in eigendom van de familie Swarovski. In Laren worden we voorgesteld aan de meest extravagante en best beveiligde villa van Nederland. Om te eindigen in het Belgische Kapellen waar een Chinese miljonair een exclusieve duiventil wil uitbouwen. (Lees verder onder de foto)Ignace Meuwissen op Bloomberg TV Mongolia.

De serie Object X is momenteel verkocht in 7 landen en wordt uitgezonden in het Engels, het Nederlands en het Mongools. De serie werd ook geprogrammeerd op de website van De Rijkste Belgen. Voor Meuwissen was ze een opening naar de Mongoolse markt die wordt gekenmerkt door een groeiende klasse van nieuwe ‘high net worth individuals’. Eén van de potentiële Mongoolse kopers voor de villa in het Nederlandse Laren werd bereikt via Object X. Onder meer dat overtuigde Meuwissen er van om een vervolgserie op te nemen, opnieuw verankerd in de unieke combinatie van luxe vastgoed en de menselijke factoren die er achter schuilgaan. De tweede serie wordt gemaakt in samenwerking met De Rijkste Belgen.