VASTGOED – Paul Gheysens herstelt van zware brand in Warschau

Ghelamco, de bouwpromotor van Paul Gheysens, werkt momenteel zijn belangrijkste project ooit in Polen af, de Warsaw Hub. Maar dit complex in opbouw werd enkele dagen terug getroffen door een zware brand. De verdiepingen 27 tot 32 gingen in vlammen op. Of toch, zo leek het. Nu blijkt dat enkel de steigers rond het gebouw in vuur stonden. De betonnen structuur blijkt onaangetast. De brand situeerde zich op één van drie torens in aanbouw. De werken kunnen terug worden aangevat.


De openbare controlediensten waren snel ter plaatse, zo wordt Paul Gheysens geciteerd in L’Echo, de brandweer had enige tijd nodig om de waterpompen te vinden en het materiaal op de hoogte te brengen van de brand. Maar die beperkt zich tot toren C. Torens A en B zijn onbeschadigd. De schade aan de toren is oppervlakkig en we kunnen de werken terug aanvatten.”

Het project Warsaw Hub staat voor een investering van 235 miljoen euro, goed voor 113.000 m² oppervlakte die zal worden ingevuld door kantoorruimte (75.000 m²), hotels en retail. 2.000 m² gaat naar “The Heart Warsaw”, een centrum voor start up bedrijven. Ghelamco Polen is marktleider in het Oost-Europese land inzake commercieel vastgoed. De voorbije 27 jaar ontwikkelde het bedrijf van de West-Vlaming Paul Gheysens er 1,1 miljoen vierkante meter aan kantoren, residentiële ruimte en grootwarenhuizen. Het vlaggenschip van de groep is het project The Spire in Warschau.