VASTGOED – Projectontwikkelaar van Piet Colruyt bouwt nieuwe Oudenaardse stadswijk (met eigen bos)

De Gentse projectontwikkelaar Revive gaat in Oudenaarde een nieuws stadswijk uitbouwen met 265 wooneenheden, een centraal plein, een ondernemershub en (hou u vast) een nieuw bos. Revive is in handen van Piet Colruyt en Nicolas Bearelle. Eerstgenoemde, telg uit de distributeursfamilie, is gekend voor zijn duurzame investeringen. Dat is ook zo in Oudenaarde. Zijn project omvat dan ook de uitbouw van het eerste “tiny forest” in Vlaanderen, een soort snelgroeiend stadsbos dat 1 meter per jaar groeit en in geen tijd het volume aanneemt van een heus bos. Nederland telt er zo al 21 en er staan er nog 50 op de agenda.



De nieuwe stadswijk komt op de site van de zogenaamde Saffré Frères textielfabrieken (foto) en kreeg de naam “Saffrou” mee. De site omvat in totaal 41.000 m² waarvan 5.000 m² voorbehouden is voor het “tiny forest”. Het geheel is opgebouwd rond een centraal plein met ondergrondse parking. Het centrale gebouw van de vervallen textielfabriek wordt omgevormd tot een zogenaamde ondernemershub met een aantal kantoren. Bij de woon-units zitten zowel compacte één-, twee- en drieslaapkamerappartementen en penthouses, als grote en flexibel ingevulde woningen.

Het bouwplan verloopt in drie fases. De bouwwerken gaan in het najaar van start. In een eerste fase worden 56 appartementen, 29 huizen en de ondernemershub gerealiseerd. De eerste bewoners zullen er begin 2022 hun intrek kunnen nemen. Het project wordt binnen acht jaar in zijn geheel opgeleverd. De verkoop van de woningen is intussen gestart. Een appartement kopen kan al vanaf 184.000 euro. De kostprijs voor een huis met eigen tuin start vanaf 259.000 euro.