De familie Geybels [641]

Ben Geybels

Ben Geybels Ben Geybels

Vermogen € 26 875 000
Gekend als Group-GTS
Activiteit Logistiek en transport
Inplanting Geel en Tessenderlo
Huidige positie 641


De roots van de Kempense familie Geybels liggen in de aardappelsector. Grootvader Karel Geybels kocht in de jaren vijftig de eerste vrachtwagen aan om aardappelen en steenkool te vervoeren. Daarmee werden eigenlijk de eerste stappen in de logistieke wereld gezet. In 1983 nam zijn zoon Vital de beslissing om tien vrachtwagens aan te kopen voor containertransport. “Ik herinner me nog, als vierjarige, dat de keuken het kantoor was, maar ook de plek voor ontbijt, middag- en avondeten. Onze tuin diende als parkeerplaats voor de vrachtwagens en tractoren.”, zo vertelde kleinzoon en huidige CEO Ben Geybels daarover. “Veertig jaar later is Group-GTS uitgegroeid tot een internationale logistieke speler met een vloot van zevenhonderd vrachtwagens. Hoewel vrachtverkeer nog steeds een groot deel van onze omzet vertegenwoordigt, bieden we een veel breder scala aan diensten aan. We zijn een van de snelst groeiende logistieke spelers in de Benelux en bezitten 300.000 vierkante meter aan logistieke ruimte langs de strategische as Antwerpen-Luik.”

Bij de 40ste verjaardag van het bedrijf Group-GTS in 2023 vertelde Ben Geybels ook over het familiaal karakter van het bedrijf. “Het maakt me zeer nederig. Ik beschouw mezelf ook slechts als een deel van het verhaal. Mijn intentie is om het levenswerk van mijn ouders met de juiste waarden voort te zetten en Group-GTS verder uit te bouwen tot een futureproof bedrijf, zodat ook de komende generaties alle kansen kunnen benutten.”

Voor de toekomst verwacht hij dat de focus op snelheid zal liggen terwijl het dynamische karakter binnen de supply chain zich onverminderd zal voortzetten. Daarnaast zal de logistieke sector verder moeten blijven investeren in duurzaamheid. Automatisering en digitalisering zullen sterker doorgedreven worden in alle aspecten van bedrijfsvoering ook met de introductie van AI.

Onze strategische doelen voor de komende vijf en zelfs tien jaar zijn gericht op groei, winst en bovenal continuïteit. Al blijven we liever bescheiden door niet openlijk te communiceren over onze targets, groeicijfers en winstmarges.” aldus nog Ben Geybels.