Familie Vergalle [368]

Vermogen € 61 003 000
Gekend als Frank Vergalle
Activiteit Staalbewerking
Inplanting Oudenaarde
Tendens Stijgend
Huidige positie 368


De Vergalle Group ontstond 40 jaar geleden, als het gelijknamige staalservicecenter in Oudenaarde. Het familiebedrijf koopt intussen overal ter wereld moederbobijnen in staal aan, waaruit vervolgens halffabrikaten worden geproduceerd voor de bouw en aanverwante sectoren zoals witgoed en meubelen. Die activiteit is momenteel slechts één onderdeel van de Vergalle Group, maar staat wel nog in voor een groot deel van de omzet en is goed voor 45 werknemers.

Sinds 2001 maakt ook Avasco uit Diksmuide deel uit van de Vergalle Group. Avasco is producent van metalen opbergrekken en stellingen voor onder meer magazijninrichting. Avasco stelt 40 mensen tewerk en is ook actief als onderaannemer.

In 2007 nam de Vergalle Group ook Inalco over, een constructeur van opslagtanks uit Lokeren met meer dan 50 werknemers telt. In hetzelfde jaar werd ook Stokota, het vroegere moederbedrijf van Inalco, bij de Vergalle Group gevoegd. Stokota vervaardigt opleggers en aanhangwagens in aluminium of roestvrij staal voor het transport van vloeistoffen zoals brandstof of stookolie. Stokota heeft drie vestigingen in Polen. Voor Vergalle is Polen de poort naar Rusland en Oost-Europa. Stokota omvat ook het bedrijf Cime in het noorden van Frankrijk. Alles bij elkaar telt Stokota 300 werknemers.