Albert Frère overleden op 92-jarige leeftijd

De financier en miljardair baron Albert Frère is vandaag overleden. Hij werd 92-jaar. U leest hier een uitvoerige biografie. Zijn overlijden wordt gemeld door zijn holding Groep Brussel Lambert. Frère geldt als één van de belangrijkste industriëlen in het naoorlogse België. Hij maakte fortuin in de Waalse staalindustrie en wist zowel de vakbonden als de overheid in zijn plannen te betrekken. Hij ging lange tijd door als de Rijkste Belg. Albert Frère was in de eerste plaats een sluwe financier die belangrijke internationale strategische allianties wist op te bouwen.



Albert Frère was als gedoodverfde “selfmademan” actief in strategische sectoren zoals energie, industrie, media en financiële diensten. Hij groeide uit tot een van de machtigste ondernemers van België en Frankrijk. Op 19 juli 1994 werd hij door de koning tot baron benoemd. Ook in Frankrijk kwam er erkenning: in 2008 ontving hij uit handen van president Nicolas Sarkozy het ‘Grand croix de la Légion d’honneur’, de hoogste onderscheiding die een burger daar kan krijgen.

Het vermogen van Albert Frère gaat naar zijn twee kinderen Gérald en Ségolène In 1999 overleed zijn zoon Charles-Albert Frère op 19-jarige leeftijd. In 2015 stopte Frère op 89 jarige leeftijd als gedelegeerd bestuurder van GBL. Sindsdien kwam eerst zijn schoonzoon Ian Gallienne, gehuwd met Ségolène Frère, op het voorfront. Zijn eigen zoon Gérald Frère toonde minder interesse voor het zakenleven. Dat is anders met zijn kleinzoon Cédric, zoon van Gérald. Die neemt meer en meer een topplaats in binnen het Frère-imperium.

Naar zijn eigen wens zal Albert Frère in strikt intieme kring begraven worden.