Bob Verbeeck met Golazo op internationaal overnamepad

Bob Verbeeck realiseert met zijn sportevent bedrijf Golazo twee belangrijke internationale overnames. Hij koopt de controle over Istaf Berlin, organisator van het grootste atletiekevenement van Duitsland, en La Parisienne, de organisator van een halve marathon in de Franse hoofdstad die exclusief is voorbehouden aan vrouwen. Verbeeck realiseert daarmee de internationale groei die al werd aangekondigd in mei van dit jaar. Hij haalde toen onder meer Duco Sickinghe en Johnny Thijs aan boord als externe aandeelhouders van Golazo.Istaf organiseerde zijn eerste atletiekmeeting in 1921. In 2014 werd voor het eerst Istaf Indoor opgezet. De Golazo Group van zijn kant organiseert tal van atletiekevenementen in België, Frankrijk, Duitsland en Nederland. De Duitser Martin Seeber blijft het management voeren van de Duitse meeting.

“Istaf heeft veel aspecten gemeen met onze Memorial Van Damme, zegt Bob Verbeeck, het is ook een ontmoeting met een grote traditie, die plaatsvindt in een uniek stadion met fantastische fans. De beste atleten ter wereld concurreren met nationale kanshebbers en jong beloftevol talent.”

Martin Seeber: “Net als Istaf staat Golazo voor innovatie en moderne presentatie van atletiek. Met deze samenwerking zullen we de positie van Berlijn als locatie voor atletiek versterken. Istaf blijft een sterk Berlijns evenement met diepe wortels in Berlijn en met sterke regionale partners. De nauwe samenwerking met Bob Verbeeck en zijn Golazo-groep zal synergie creëren in marketing, het internationale niveau verhogen en de presentatie van de sport verder ontwikkelen.” (Lees verder onder de foto)

Ook La Parisienne kan terugkijken op een lange traditie. Begin september namen meer dan 24.700 vrouwen deel aan de 23ste editie van deze Parijse stadsloop, exclusief toegankelijk voor vrouwen. Het zeven kilometer lange parcours, met begin- en eindpunt aan de voet van de Eiffeltoren, slingert door de Franse hoofdstad langs de oevers van de Seine en de Champs Elysées.

Golazo France, met kantoren in Parijs en Lyon, is nu al de organisator van de halve marathon van Disneyland Parijs, doet het management van de atleten Renaud Lavillenie, Pauline Ferrand-Prévot en Vincent Luis en verzorgt ook het Olympische activeringsprogramma voor Bridgestone France. Daarnaast organiseert het jaarlijks 15 recreatieve wielerevenementen, waaronder bekende namen als La Marmotte en Les 3 Ballons, goed voor meer dan 42.000 deelnemers per jaar.