Bob Verbeeck trekt kapitaal aan om zelf door te groeien

Sportondernemer Bob Verbeeck heeft 20 procent van zijn bedrijf Golazo verkocht aan een 9-tal ondernemers uit België en Nederland. De bekendste daarvan zijn de vroegere Bpost voorzitter Johnny Thijs en de ex-Telenet CEO Duco Sickinghe. De andere aandeelhouders komen uit het netwerk van het Nederlandse kapitaalfonds CVC. Drie nieuwe aandeelhouders zien hun naam liever niet in de krant en blijven (voorlopig) anoniem. Vraag is of Wouter Vandenhaute één van hen is. Vandenhaute werkt nu reeds samen met Golazo. Die laatste organiseert jaarlijks 600 sportevents voor 1,2 miljoen mensen in binnen- en buitenland, zoals de Antwerp Ten Miles en de Brussels Marathon. “We hadden de keuze tussen een overname door een grote buitenlandse speler of op eigen kracht verder te gaan. We hebben voor dat laatste gekozen.” zegt Bob Verbeeck in de Tijd.



Om de huidige operatie uit te voeren heeft Verbeeck Golazo omegvormd van een commanditaire in een naamloze vennootschap. Het bedrijf kreeg daarbij activa mee met een waarde van 39 miljoen euro. Bij de nieuwe aandeelhouders zijn ook Steven Buyse en Michael Lavrysen, twee sterkhouders van CVC. Beiden leiden ze opnieuw naar sportondernemer Wouter Vandenhaute. Het trio lanceerde immers eind vorig jaar ook een overnamebod op voetbalclub Anderlecht.

Vanuit Nederland investeert Robert van der Wallen. Die verkocht vorig jaar zijn bedrijf BrandLoyalty – dat supermarkten helpt de profielen van hun klanten in kaart te brengen – voor net geen miljard dollar. Naast Van der Wallen komt Volkert Doeksen van The Carlyle Group, net als CVC een van ’s werelds grootste financiële investeerders. De investeerdersgroep moet Verbeeck vers geld, expertise en een netwerk leveren om de forse buitenlandse groeiplannen van Golazo te onderstutten.