UPDATE – Bob Verbeeck zet verliesmachine van Kim Clijsters stil

(Foto: Belga Images)

Op 1 juli, dus binnen een kleine twee maand, zet de Kim Clijsters Academy in het Limburgse Bree een punt achter haar activiteiten. Clijsters had in 2014 de droom om in haar thuisgemeente een internationale tennisschool op te zetten. Maar dat werd nooit een succes. Onder meer omdat Clijsters er voor koos zelf een groot deel van haar tijd door te brengen in het buitenland bij haar gezin. Bob Verbeeck controleerde met zijn sportbedrijf Golazo initieel 50 % van de vennootschap KC Sports & Health Club. Maar die incasseerde elk jaar een verlies van 200.000 tot 400.000 euro. Waarop Verbeeck besloot de aandelen van Clijsters over te nemen en de stekker uit de tennisschool te trekken. Overgedragen verlies eind 2020 3,4 miljoen euro. Het sportterrein zelf in Bree staat oorspronkelijk voor 6 miljoen euro in de boeken.

Kim had zo’n acht jaar geleden de droom om in Bree een internationale trainingsschool uit te bouwen in een gezellige clubcontext, maar onder meer door corona en haar verhuis naar de VS, moeten we die droom nu toch opbergen”, zegt Ruben Clijsters, neef van en vandaag manager van de Academy in het Nieuwsblad. “We hebben na een grondige financiële doorlichting beslist om de activiteiten te stoppen. Het is een harde dobber voor het hele team, en zeker ook voor Kim, maar we hebben hier lang over nagedacht en dit is de enige optie. We wisten op voorhand dat het een enorme uitdaging was om in een provinciestad als Bree een dergelijke internationale school uit te bouwen en we hebben er ook alles aan gedaan om het te doen slagen. Maar na acht jaar moeten we toch vaststellen dat het ons niet gelukt is om dit initiatief tot een echt groot succes te laten uitgroeien.”Clijsters zette in 2007 een punt achter haar tenniscarrière. Maar twee jaar later maakte ze haar eerste comeback om terug de US Open te winnen. In 2011 won ze de Australian Open. In 2012 stopte ze een tweede keer. Ze ging zich toeleggen op haar gezin en op haar tennis Academie. In 2020 was haar tweede comeback voorzien. Die werd al snel door de Vlaamse media opgepikt en omgedoopt tot “kimback”. Bedoeling was dat die comeback zou worden verwerkt in een internationale tv soap. Maar corona stak daar ultiem een stokje voor. En dat werd uiteindelijk ook het hele project fataal.

UPDATE

De woordvoerder van Golazo laat weten dat het stopzetten van de Kim Clijsters Academy in die vorm verder geen effect heeft op de NV die het gehele complex (Kim Clijsters Sports & Health Club) overkoepelt. De Academy was een vzw en die uitbating stond financieel los van het complex.