Drylock ziet kapitaal verhogen tot 585 miljoen euro

De luierproducent Drylock ziet zijn kapitaal in een dubbele beweging verhoogd worden van 370 naar 585 miljoen euro. In een eerste beweging zet de holding VM Invest 65 miljoen van haar rekening courant om in kapitaal. VM Invest is de holding waarmee ondernemer en oprichter van het bedrijf Bart Van Malderen nu nog 74,36 % van Drylock controleert. De beursgenoteerde holding Sofina van de familie Boël onderschrijft daarna een kapitaalverhoging van 150 miljoen euro, goed voor 25,64 % van het bedrijf. Drylock gaat de verse middelen aanwenden om haar snelle groei verder te ondersteunen.



Drylock ontwikkelde luiers zonder de klassieke cellulosevezels afkomstig uit hout. Die werden vervangen door superabsorberende poeders. Dat gebeurt in combinatie met ‘kanaaltechnologie’, waardoor de urine zich beter in de luier verspreidt. Het resultaat zijn dunnere, comfortabele luiers met minder lekkage. Drylock richt zich niet enkel tot baby’s maar ook tot volwassenen met incontinentieproblemen.

Drylock staat nu voor 2.500 jobs. De omzet moet dit jaar groeien naar een half miljard euro. Het verse kapitaal zal worden gebruikt om de bestaande sites uit te breiden. Dat zijn er momenteel negen in Rusland, Italië, Tsjechië, de VS, Brazilië en Spanje. Voor Sofina worden Victor Casier en Anthony Keusters bestuurder van Drylock. Laatstgenoemde is investment manager van Sofina, de eerst maakt deel uit van het uitvoerend comité van de holding.