Helikopters mogen nu ook wettelijk landen bij Hof van Cleve

Wie per helikopter naar het restaurant Hof van Cleve van Peter Goossens wil, kan nu in alle wettelijkheid veilig landen op een weiland ten noorden van de driesterren zaak. Nu al gebruiken helikopters die landingsplaats in Kruishoutem maar een zopas nieuw goedgekeurd “ruimtelijk uitvoeringsplan (RUP) voor zonevreemde horecazaken” verankert het wettelijk kader daarrond. Ook een aantal bijkomende verbouwingswerken aan het restaurant complex zijn nu mogelijk.Een en ander vertelt de Kruishoutemse schepen van Ruimtelijke ordening Bernard della Faille d’Huysse aan de krant Het Laatste Nieuws. Het RUP maakt dat de keuken kan worden uitgebreid, er komen extra parkeerplaatsen en het terras zal vergroot worden. Er moet enkel nog een openbaar onderzoek volgen.

“Door de strengere regels rond hygiëne in de keuken en voedselveiligheid moeten er extra koelinstallaties en opbergruimtes geïnstalleerd worden en daar is plaats voor nodig”, aldus della Faille . “Naast zijn 45 gasten lopen er zonder de twee zaakvoerders ook nog eens 25 personeelsleden rond. Daarom komen er in de nieuwe bijgebouwen ook een extra personeelsruimte, een vergaderzaal en een nieuw bureel. De voorziene 30 extra parkeerplaatsen zijn ook hoofdzakelijk bestemd voor hen want nu parkeert het personeel net buiten het domein.”

Enkele dagen terug werd bekend dat Het Hof van Cleve terug in de Top 50 wereldwijd van beste restaurants is opgenomen. Chef Peter Goossens, die een aantal moeilijke jaren achter de rug heeft met onder meer een claim van de BBI, bevestigde dat zijn zaak terug op dreef is en opnieuw goed is voor een winst op jaarbasis van 1 miljoen euro.