Huwelijksfeest van miljonairsbroer brengt SP.a voorzitter Conner Rousseau in moeilijke papieren

Vorige week was de jonge en hippe SP.a voorzitter Conner Rousseau te gast op het huwelijksfeest van zijn halfbroer Steve in Frankrijk. Het huwelijksfeest vond plaats op een yacht. De DJ’s van dienst waren Kobe Ilsen en Viktor Verhulst. Conner Rousseau gaat er nogal uit zijn dak, zo is te zien op twee iPhone filmpjes die volop worden gedeeld op internet. Niet echt een voorbeeld in deze moeilijke coronatijden. Wat minder bekend is, is het feit dat Steve Rousseau zelf al een succesvol parcours heeft afgelegd in de sector van de uitzendbureau’s. Vorig jaar verkocht hij 65 % van zijn bedrijf House of Talents aan de miljardair Filip Balcaen. Die legde 23,5 miljoen euro op tafel voor 65 % van het interimkantoor. Rousseau behield 35 % van de aandelen. Los van zijn huwelijk was dat ook al een reden om een feestje te bouwen.



SP.a-voorzitter Conner Rousseau bevestigde ondertussen dat hij vorig weekend naar het huwelijk van zijn halfbroer Steve in Frankrijk is gegaan. De beelden daarvan werden verspreid door de website ’t Scheldt. Steve Rousseau bouwde de interimgroep House of Talents uit. Dat bedrijf differentieert zich van de concurrentie door een strikte focus te leggen op knelpuntberoepen. Het platform telt 12 verschillende business units, gespecialiseerd in 11 verschillende knelpuntberoepen, zoals verpleegsters, ingenieurs, slagers enz. Begin vorig jaar verkocht Rousseau het bedrijf aan de holding Baltisse van Filip Balcaen. Die verkoop paste in het kader van de ambitieuze groeiplannen van House of Talents, waar de focus ligt op organische groei in combinatie met overnames in binnen- en buitenland. De voorbije twee jaar is de omzet meer dan verdrievoudigd tot 100 miljoen euro en de bruto-bedrijfswinst meer dan verviervoudigd. Deze groei werd gerealiseerd door een combinatie van organische groei en vier gerichte overnames (Arcq, Chaintec Group, Value Builders en Mides). Vandaag is de groep marktleider in het projectmatig uitzenden van knelpuntprofielen in België en heeft zij ook de eerste stappen gezet buiten België, met activiteiten in Nederland, Frankrijk en Duitsland. (Lees verder onder de video)

Op internet zijn nu beelden te zien van Conner Rousseau, dansend op het feest met Kobe Ilsen achter de draaitafel. Daarbij wordt de vraag gesteld of Rousseau de regels rond het nieuwe coronavirus heeft gevolgd. Huwelijksfeesten zijn in Frankrijk opnieuw toegelaten sinds 2 juni, maar ook daar moeten de afstandsregels worden gevolgd. Rousseau nam alvast het zekere voor het onzekere en liet hij zich testen wanneer hij terugkwam. Die test was negatief. Zijn partij de SP.a is alvast boos. “Het ging om filmpjes uit de privésfeer van Conner, die zonder zijn toestemming of zonder de toestemming van de maker zijn gepubliceerd en verspreid door een extreemrechtse site”, laat de partij weten. “Deze publicatie is een schending van het portretrecht en bovendien gaat deze schending gepaard met verspreiding van lasterlijke en incorrecte informatie.”