Vader en dochter Verhulst en een hond: meteen goed voor 3,5 miljoen euro omzet

Marie Verhulst en de Studio 100 hond Samson.

Je moet het maar doen. Een acteur laat zichzelf opvolgen als baas van een theaterhond door zijn dochter en haalt daarmee het hoofdnieuws van zowel de openbare omroep VRT als de commerciële omroep VTM. Dat is wat de 51-jarige Gert Verhulst deed samen met zijn 24-jarige dochter Marie. En de pluchen hond Samson natuurlijk. Maar Gert Verhulst is niet enkel acteur. Hij is ook mede-eigenaar van Studio 100. En die produceert 80 afscheidsshows van Samson. T’is te zeggen, afscheidsshows van Gert dus eigenlijk. Er werden al 115.000 tickets verkocht, goed voor een omzet van 3,5 miljoen euro. Gert zal er van genieten, zegt hij. Van de shows.

Als journalist kan je je er aan ergeren, aan de prioriteiten van die nieuwsdiensten, als marketeer neem je je hoed er voor af. “We zochten iemand die een bepaalde affiniteit heeft met ‘Samson en Gert’”, zei Gert Verhulst over de keuze voor zijn dochter. “Marie is daarmee opgegroeid en ik ben er redelijk zeker van dat Marie het ook ziet zitten om dit de komende jaren te doen en dit niet enkel ziet als een soort ‘opstapje’. Dat was echt belangrijk, dat we iemand vonden die echt zei: ‘Dit wil ik doen, dit is mijn ding’. Ik sta er 500% achter. Jonge mensen die zich op die manier achter een project willen scharen, dat is tegenwoordig nogal moeilijk te vinden.”Door in contact te komen Studio 100 wist Marie al op jonge leeftijd welke richting ze uit wilde gaan. “Ja, ik had snel door dat ik de tv-wereld in wou. De regie-aanwijzingen, de camera’s, het acteren… Ik zat muisstil op een stoel te kijken, gefascineerd door hoe een programma tot stand kwam. Na enkele jaren wiskunde-wetenschappen ben ik aan het Lemmensinstituut gaan studeren.”

Net als haar broer Victor is Marie daarmee geïntroduceerd in Studio 100. Hun vader Gert Verhulst en zijn collega mede-eigenaar Hans Bourlon zijn ondertussen op zoek naar een nieuwe aandeelhouder voor hun entertainment bedrijf Studio 100. Bourlon en Verhulst controleren elk één derde van het bedrijf. Naar eigen zeggen zijn ze bereid 25 % van hun vennootschap te verkopen aan een nieuwe aandeelhouder. Dat kan het duo elk 30 tot 50 miljoen euro opleveren. Ze willen wel de controle over Studio 100 behouden en aan de leiding blijven staan. Studio 100 omvat onder meer de Plopsaland pretparken, waterparken, animatiestudio’s en musical producties. De operatie zou begin 2020 kunnen zijn afgerond.