Studio 100 kondigt spektakelmusical over leven van koning Boudewijn aan

Koning Boudewijn met koningin Fabiola

Het entertainmentbedrijf Studio 100, in handen van Hans Bourlon en Gert Verhulst, zet een nieuwe spektakelmusical op poten. Centraal daarbij staat het leven (en ongetwijfeld ook de dood) van wijlen koning Boudewijn. De keuze voor Boudewijn moet volgens het bedrijf het collectief geheugen aanspreken. Het leven van Boudewijn bevatte alvast heel wat dramatiek. Bijvoorbeeld het lot van zijn afgezette vader Leopold III en zijn onervaren aantreden als koning. Zijn al dan niet gearrangeerd huwelijk met de conservatief katholieke Spaanse Fabiola. Of zijn dubieuze rol bij de onafhankelijkheidsstrijd van Congo en de moord op Patrice Lumumba. Of nog, zijn katholieke overtuiging en de weigering om de abortuswet te tekenen.

“Het levensverhaal van Koning Boudewijn dat geen gewone biografie is.”, zo zegt Studio 100 in een persbericht. Het bedrijf heeft naar eigen zeggen “een invalshoek gevonden die de sleutel vormt tot een fantastische kroniek van een vorst, een volk én zijn natie.” Voor dit nieuwe prestigeproject werkt Studio 100 opnieuw samen met Frank Van Laecke die eerder ook al betrokken was bij de musicals Daens, 14-18 en recent 40-45. Waar en wanneer de première doorgaat is nog niet bekend. Meer details over dit nieuwe project worden later bekend gemaakt.



De lancering van dit bericht was voor Studio 100 alvast een kapstok om de huidige lopende spektakelmusical 40-45 opnieuw in het nieuws te brengen. De ticketverkoop blijft aanhouden en ondertussen staat de teller op meer dan 565.000 tickets. Ongezien in Vlaanderen, aldus het bedrijf.