Indufin keert 18,6 miljoen euro uit aan de familie Van Waeyenberge

Titia Van Waeyenberge, voorzitter van De eik. (Foto: RV)

Het investeringsfonds Indufin Investment Fund verlaagt zijn kapitaal met 30 miljoen euro door terugbetaling aan zijn aandeelhouders. 18,6 miljoen daarvan komt terecht bij de holding De Eik van de familie Van Waeyenberge. Die controleert 62,5 % van Indufin. De familie Leysen, bekend van de verzekeringsmakelaar Van Breda Risks and Benefits, incasseert 4,68 miljoen euro. Evenveel kapitaal gaat naar de commanditaire Mariva in handen van de familie Thys, bekend van de gelijknamige snoepfabriek in Sint-Niklaas. 3,75 miljoen euro tenslotte komt terecht bij de commanditaire Pantovel die in handen is van de Limburgse ondernemer Mark Maesen.

Recent kwam Indufin in het nieuws als aandeelhouder en mede-verkoper van de IT-dienstverlener Cheops aan de Franse investeerder Chequers. Indufin controleerde 40 % van het bedrijf en stootte die integraal af. Oprichter en voorzitter Filip Goos verkocht gedeeltelijk en behield minder dan de helft van de aandelen in de nieuwe constructie. Ook het management kreeg een klein belang in handen. Het bedrijf zou bij de verkoopoperatie ruim boven 100 miljoen euro zijn gewaardeerd.



Met de verkoop van Cheops behoudt Indufin nog vier participaties: het communicatiebureau Springbok, de distributeur van tuingereedschap en doe-het-zelfmateriaal Varo, het technisch onderhoudsbedrijf Yontec en het componentenbedrijf Penne. In dat laatste bedrijf nam Indufin recent een participatie van 33 % na een investering van 8 miljoen euro.