UPDATE: Marc Coucke en verkoop Oostende: time is not on his side

Marc Coucke (ongeveer) in het midden van KV Oostende

Marc Coucke heeft tot 15 maart tijd om een definitieve structuur uit te tekenen waaruit blijkt dat hij niet tegelijkertijd eigenaars is van KV Oostende en RSCA Anderlecht. Potentiële kopers van KV Oostende weten dat en wachten dus. Zolang tot de zenuwen van Coucke het begeven en hij zijn vraagprijs verlaagt. Die vraagprijs zou 10 tot 15 miljoen euro zijn bovenop de schulden van 23 miljoen euro. Is Coucke nu al zenuwachtig? Hij reageert in een tweet en op de website van Oostende. “Voor alle duidelijkheid: verschillende pistes grondig aan de gang, is normaal dat er dossier is, alle kandidaten krijgen alle info (cijfers hier kloppen niet). Gans team werkt hard en discreet zoals dat in zo’n m&a deal hoort, met respect voor alle wetgeving!” leest zijn tweet.In zijn tweet verwijst Coucke naar de krant Het Nieuwsblad. Die brachten het nieuws dat er een soort vertrouwelijke prospectus circuleert waarin Oostende zichzelf voorstelt. Op een positieve manier natuurlijk. Een spelerskern van 35 miljoen, een budget van 18 miljoen, 4 miljoen tv-geld, een perfect multifunctioneel stadion, de grootste business community… De ‘prospectus’ bevestigt alvast ons bericht dat Coucke het vastgoed van Oostende niet verkoopt. De huurprijs van het stadion bedraagt 800.000 euro op jaarbasis. Volgens de krant zijn er nog geen echte kandidaat overnemers. Enkel de naam van Christophe Desimpel valt. Desimpel exploiteert de Oostendse Wellington Renbaan en zou het dossier bestuderen.

Eind februari moet Coucke een dossier indienen bij de voetbalbond. Die moet dan beslissen of de apotheker miljardair al dan niet twee clubs controleert. Coucke kan nog reageren tegen die beslissing. Dat creëert enkele extra weken tijd. In het slechtste geval kan de voetbalbond zowel de licenties van Oostende als Anderlecht in de weegschaal gooien. Maar de kans is klein dat zoiets gebeurt.

UPDATE

Ondertussen moet Coucke er ook nog voor zorgen dat zijn kustploeg in 1A blijft spelen en niet degradeert. Dat zou helemaal roet in het eten gooien. Zondag speelt Oostende wat dat betreft al een eerste cruciale match tegen Zulte Waregem dat ook onderaan het klassement hangt. Vandaar dat Coucke nog een tweede tweet de wereld instuurt:

Op deze -steeds hectische- gesproken met spelers&medewerkers KVO. Zo hebben zij juiste info op alle gebied! Ter info: ik verwacht vandaag 1a2 uitgaande transfers en 1 inkomende. KVO zal goed gewapend zijn vr laatste 6 matchen en om voor winst in PO2 te gaan!