UPDATE – NIEUW – Dirk Vanderschrick wordt onafhankelijk bestuurder van CKV spaarbank van Dominiek De Clerck

Dirk Vanderschrick. (Foto: LinkedIn)

Dirk Vanderschrick is benoemd tot nieuwe onafhankelijke bestuurder van de Waregemse spaarbank CKV. Die is in handen van Dominiek De Clerck. Vanderschrick werd vorig jaar verrassend bedankt als CEO van Belfius Insurance, de verzekeringstak van de overheidsbank. Hij stond vier jaar aan het hoofd van die bank. Vanderschrick, die 34 jaar bij Belfius werkte, begon destijds bij Bacob en kwam uit de Arco-stal. Nog bij CKV zelf staan er veranderingen op til. De CEO Rudi Deruytter gaat immers eind dit jaar op pensioen. Zijn opvolger is nog niet bekend.(zie update onderaan)

CKV of voluit Centrale Kredietverlening is een van de kleinste banken van het land. CKV was eind 2021 goed voor een balanstotaal van 1,2 miljard euro en boekte met 17 miljoen euro winst voor het tweede opeenvolgende jaar een recordwinst. Afscheidnemend CEO Rudi Deruytter is zich nu al aan het heroriënteren. Zo werd hij bestuurder bij Koramic Real Estate en Koramic Finance. Dat zijn twee takken van de holding Koramic van de West-Vlaamse zakenman Christian Dumolin. Koramic Real Estate houdt zich, zoals de naam aangeeft, bezig met vastgoed en Koramic Finance beheert twee beleggingsportefeuilles. Daarnaast gaat Deruytter aan de slag voor de holding Bercofin van De Clerck. Daar gaat hij de familie van Dominiek De Clerck en haar investeringen mee begeleiden en lobbying voor zijn rekening nemen.Dirk Vanderschrick van zijn kant is al bestuurder bij de vastgoedgroep van de Oostendse familie Degroote, bij de vastgoedgroep Zabrixx van Joris Brantegem en bij de vastgoedinvesteerders Intervest Offices & Warehouses en Retail Estates.

UPDATE

Eveline Vereecke zal op 1 januari 2024 Rudi Deruytter opvolgen als CEO van de West-Vlaamse bank CKV. Vereecke komt van ING België, waar ze vooral actief was als bedrijfsbankier, zo laten een aantal lezers weten. Onze excuses voor deze vergetelheid.