NIEUW – Echtpaar De Raedt pompt 34 miljoen euro in LPC Group Belgium

Nicolas de Quinnemar, echtgenoot van Ann De Raedt en managing director van Straco. (Foto: LinkedIn)

Gino De Raedt en Frederica Verheyden hebben het kapitaal van hun nieuwe holding LPC Group Belgium opgetrokken met 34,8 miljoen euro. Daarmee wordt een deel van het Nederlandse uitzendbureau LPC ingebracht in het Belgische vehikel. Vorig jaar kocht het Vlaamse echtpaar via hun holding Straco de meerderheid over in LPC. Later volgde de overname van het Nederlandse hr-bedrijf Welten. Beide Nederlandse bedrijven werken een sterke groeistrategie uit die nu wordt overgenomen door Straco. Die laatste bevestigt daarmee haar ambitie om een leidende rol te spelen bij de consolidatie van de uitzendsector. In Vlaanderen controleert Straco al de meerderheid van het uitzendbureau Forum Jobs. LPC Group Belgium werd nu ondergebracht in de nieuwe subholding Straco PE. Dat laatste past in de verdere structurering van de investeringen van Straco. Zo werd ook Straco AM opgericht, goed voor 250 miljoen euro.

Welten Groep is een van de grootste detacheerders in de financiële sector in Nederland. Een detacheerder werft specialisten aan om ze tegen betaling tijdelijk bij een andere onderneming te plaatsen. Welten werkt met om en bij 1.000 consultants en meer dan 200 eigen werknemers. Het bedrijf staat voor een omzet van 120 miljoen euro. Het bedrijf werd twee jaar terug overgenomen door het Nederlandse One Two Capital. Die wilden Welten internationaal laten doorgroeien. Het was Straco zelf die One Two Capital benaderde om Welten over te nemen. Ook nog vorig jaar werd het uitzendbureau Labour Power Company (LPC) uit Nederland overgenomen. LPC werd opgericht in 2020 en nam ondertussen 8 kleinere concurrenten over. De groep gaat naar een omzet van ruim 450 miljoen euro.In Vlaanderen controleert Straco de meerderheid van het Roeselaarse uitzendbureau Forum Jobs. Die was in 2021 goed voor een omzet van 147 miljoen euro en een nettowinst van 12 miljoen. 10,8 miljoen daarvan werd uitgekeerd als dividend. Dat kwam terecht bij de holding Forpar die voor meerderheid in handen is van Straco. Via TrustCapital controleert Christian Dumolin 23 procent van Forpar. Binnen LPC Group Belgium stapt Frederica Verheyden terug als bestuurder en wordt ze opgevolgd door Emile Van Elen. Die is belast met de opvolging van de Nederlandse investeringen van Straco en heeft zijn kantoor in Amsterdam.

In 2020 hebben De Readt en Verheyden hun groep Belgische medische labo’s CMA-Medina verkocht aan de Franse concurrent Biogroup. Tijdens twee jaar voorafgaande jaren puurde het echtpaar om en bij 250 miljoen euro aan dividenden uit de Belgische labo’s. In 2022 bleek dat het echtpaar aan die verkoop een winst had overgehouden van 670 miljoen euro. Hun centrale holding Straco wordt sinds begin 2021 geleid door Erik Van Den Eynden, de voormalige CEO van ING België. Nicolas De Quinnemar, de echtgenoot van Ann De Raedt, de enige dochter van het echtpaar, is een van de prominente leden van het Straco-team en voert het woord voor de discrete familie. Eerder deze maand werd duidelijk dat het echtpaar hun vermogen van 1,6 miljard euro verankerde in het voordeel van hun dochter in de Stichting Administratiekantoor (STAK) Ikigai. Het doel van de STAK Ikigai is ‘het bij elkaar houden van het familievermogen van de familie De Raedt-Verheyden over de generaties heen’ en ‘het verzekeren van zorgzaam en deskundig beheer van het vermogen dat aan de private stichting door certificering wordt toevertrouwd’.