NIEUW – Eric Verbeeck neemt Van Thillo en Emsens mee als investeerders in Portugees detox hotel

Eric Verbeeck in het lokaal informatieblad van de Portugese gemeente Gouveia.

New Life Foundation is de naam die Eric Verbeeck meegaf aan de bouw van een detox of afkick hotel dat vorm krijgt in de Portugese gemeente Gouveia, aan de rand van het natuurpark Serra da Estrela. Het hotel, met een kleine 50 kamers, richt zich naar stedelingen die moeten ontwennen van drugs of alcohol of gewoon, op zoek zijn naar rust en sereniteit. De investering van 6 miljoen euro wordt gefinancierd door de Belgische vennootschap Portugal Real Estate Investments Company. Verbeeck, die onder meer fortuin maakte met zijn bouwbedrijf Kairos, nam mediamagnaat Christian Van Thillo mee als investeerder in het project. Ook Jacques Emsens onderschreef kapitaal in het hotel dat gebaseerd is op een gelijkaardig project in Thailand.

Het hotel in Gouveia moet een soort kopie worden van het New Life project in het Thaise Chiang Rai. Jonge stedelingen uit de Verenigde Staten, Canada en Europa komen er afkicken, dikwijls van cocaïneverslaving. Groepstherapie wordt er gecombineerd met hotelservice. Dat concept wordt nu overgeplant naar Portugal. Bedoeling is de ontwenningstherapieën toegankelijker te maken voor inwoners uit Europese steden. Want het gaat hoofdzakelijk om verslavingen die ontstaan in groot-stedelijke en zakelijk milieus. Het hotel in Gouveia omvat onder meer een restaurant, een zwembad, spa, fitnessruimte, een meditatiecentrum met een uitzicht op de vallei, en een therapieruimte voor yoga en meditatie. Het project wordt geleid door Julien Gryp. Die stond lang aan het hoofd van het Thaise project waar hij zelf afkickte van een cocaïneverslaving. Dat Thais project zelf werd in 2010 opgericht door de Leuvense aannemer Johan Hansen die ook afkickte van cocaïne in Thailand. Hij overleed in 2015. Hansen volgde onder meer een therapie in het Thaise Thamkrabok klooster dat berucht was vanwege zijn detox programma dat is gebaseerd op overgeven na het drinken van kruidenthee met een geheime samenstelling.



Na lange administratieve onderhandelingen kon de bouw van het complex in Gouveia worden opgestart met de bedoeling dat het nog dit jaar de deuren opent. Eric Verbeeck en Christian Van Thillo zijn oude bekenden van elkaar. De Antwerpse projectontwikkelaar was één van de mentors die Van Thillo inwijdde in het zakenleven. Tot de eerste investeerders behoren naast Van Thillo ook Kristine Van Hool, de ex-partner van de Antwerpse vastgoedondernemer Dirk Cavens, en Paul Parein. Ook Kai Curry-Lindahl is er bestuurder, een vermogensbeheerder voor Credit Suisse, naast Sacha Hoge uit Malta. Recent onderschreef Jacques Emsens ook 0,1 miljoen euro kapitaal. Opvallend is dat zowel Verbeeck, Van Thillo, Van Hool, Parein als Emsens telkens één van hun kinderen meenemen als bestuurder in het project.