NIEUW – Familie Seynaeve keert met BMT terug naar Beernem

De West-Vlaamse familie Seynaeve heeft de maatschappelijke zetel van haar holding BMT International terug overgebracht van Luxemburg naar Beernem waar de familie haar wortels heeft in de textielindustrie. BMT werd eind 2016 verhuisd naar Luxemburg. Het verblijf aldaar zal dus slechts 3 jaar hebben geduurd. BMT is onder meer specialist in de productie van tandwielen voor de luchtvaartindustrie. Vandaag bevat minstens één op de twee passagiersvliegtuigen ter wereld een onderdeel van BMT Aerospace. De tandwielen van het bedrijf zitten hoofdzakelijk in de vleugels van Airbussen, maar ook in de vliegtuigmotoren van Airbus, Boeing of Embraer én in de rotortransmissies van helikopters.



BMT produceert in zijn Belgische fabriek twee mechanische onderdelen die de aanvalsboorden, de zogenaamde ‘slat tracks’, van de vleugels van een vliegtuig doen uitschuiven bij het opstijgen en landen. Daarmee is BMT Aerospace de hofleverancier van Airbus. 70 procent van de vleugeltandwielen voor vleugels zijn bestemd voor de Europese vliegtuigbouwer. De tandwielen van BMT hebben bij de oudere Airbus-modellen A320, A330 en A380 de zeldzame status van ‘single source lifetime’. Dat betekent dat de West-Vlamingen het product als enige bedrijf gedurende de hele looptijd van het vliegtuig mogen leveren. Dat bezorgt BMT Aerospace een garandeerde stroom inkomsten.

De groep omvat BMT Aerospace (luchtvaart), BMT Drive Solutions (tandwielen voor auto’s, industrie en spoor), Cnud Efco (tunnelovens voor de productie van glas) en Omco (glasvormen voor flessen en bokalen). Het is voor 70 % in handen van de familie Seynaeve. Philippe Vlerick controleert 20% en de familie De Cloedt is goed voor 10%. De 23 fabrieken, waarvan 4 in België, zijn goed voor 577 miljoen euro omzet, en een nettowinst van 24 miljoen euro.