NIEUW – Familie Van den Brande zet modemerk Les Hommes te koop

Een ontwerp van Les Hommes (Foto: Les Hommes)

De Antwerpse familie Van den Brande is op zoek naar een kandidaat die de meerderheid wil kopen in het modemerk Les Hommes. De familie wil wel minderheidsaandeelhouder blijven van het modemerk. Om de deal voor te bereiden werd het kapitaal van Les Hommes opgetrokken met 17 miljoen euro tot 36 miljoen door omzetting van een schuldvordering. Les Hommes produceert de ontwerpen van Tom Notte en Bart Vandebosch. Het bedrijf is al enkele jaren verlieslatend. Vorig jaar bedroeg dat verlies 2 miljoen euro. De familie Van den Brande haalt trouwens de borstel door al haar participaties. Ze blijft ondertussen verder investeren in haar groep van rusthuizen Orelia.

Van den Brande verwierf in 2013 de meerderheid in de groep Les Hommes. Maar het modemerk raakte nooit echt uit de rode cijfers. Zowel in 2020 als in 2019 bedroeg het verlies 2 miljoen euro. Het overgedragen verlies loopt op tot 5 miljoen euro. Dat tempert het enthousiasme bij het modeduo Notte en Vandebosch niet. Recent stelden ze in Milaan hun eerste vrouwenlijn voor. Daarnaast lanceert het duo binnenkort ook een zonnebrillenlijn en een parfum voor mannen, een schoenencollectie voor dames én een kledinglijn voor jongetjes.De familie Van den Brande is met haar holding Palymra Brands traditioneel actief in de rusthuissector. In 2020 werd de Franse RVT groep Colisée opgekocht door de Zweedse investeerder EQT. Eerder kocht Colisée de rusthuisgroep Armonea op die voor 50 % in handen was van Van den Brande. Die laatste incasseerde op die operatie een belangrijke meerwaarde. Ze bouwt nu verder haar eigen RVT groep Orelio uit. De holding Palmyra Brands kon 2020 afsluiten met een winst van 24,8 miljoen euro tegenover 17,9 miljoen in 2019.

Met Palmyra Brands investeerde de familie in verschillende bedrijven. Daar lijkt nu schoon schip in te worden gemaakt. Naast de wijzigingen bij Les Hommes wordt ook een partner gezocht voor de Cardiff Group, specialist in drankverpakkingen, terwijl ook de Tsjechische toeleverancier aan de farma-industrie Mediap te koop staat. De familie beslist verder haar aandelen in de durfspecialist Creafund te verkopen.